EcoStruxure Augmented Operator Advisor ile bakım ve onarım süreçleri, gerçek zamanlı verilerle yönetiliyor. Ayrıca kullanıcılar, bilgilere anında ve kolayca erişim sağlıyor.
Otomasyon ve enerji yönetiminde dünya çapında uzman olan Schneider Electric, EcoStruxure Augmented Operator Advisor sayesinde endüstriyel tesislerde otomasyon sistemlerinde bulunan üretim hatları, elektronik panoları ve makinalardaki gerçek zamanlı verilerle, sanal nesneleri birleştiriyor. Böylece teknisyenler ve operatörler, mevcut sistemdeki bilgilere anında erişebiliyor.

ECOSTRUXURE AUGMENTED OPERATOR ADVISOR’UN KULLANIM ALANLARI

EcoStruxure Augmented Operator Advisor’un endüstriyel ve makina tesislerinde kullanılması, firmalara birçok avantaj sağlıyor. Bu avantajlardan ön plana çıkanlar ise şöyle…

1)    İnsan hatalarını azaltır

Operatörlerin bakım ve arıza süreçlerinde yönlendirmeler yaparak, bakım prosedürlerinin güvenilir ve hızlı bir şekilde tamamlanmasını sağlar.

2)    Arıza tespit süresini azaltır

EcoStruxure Augmented Operator Advisor’un operatörler sistemindeki otomasyon verilerini gerçek zamanlı olarak tablet üzerinde görselleştirebilir, fiziksel bir müdahalede bulunmadan elektrik panoları sanal olarak açılabilir.

3)    Operasyon ve bakım süreçlerini hızlandırır

Teknisyenler sahadaki teknik dokümanlarına, elektrik şemalarına, kullanım kılavuzlarına ve videolara anında erişim sağlayarak bilgilere daha hızlı ulaşılabilir.
EcoStruxure Augmented Operator Advisor şu uygulamalarda kullanılır.
-    Makinalar
Sahadaki bilgilere anlık ve gerçek zamanlı erişim imkanı sağlar.
-    Elektrik panosu
Elektronik panolarını, fiziksel bir müdahale olmaksızın sanal olarak açar.
-    Endüstriyel tesisler 
Üretim hattına dair verilerin, tabletler üzerinden gerçek zamanlı bir şekilde görüntülenmesini sağlar.

ECOSTRUXURE ARA YÜZÜ KOLAY ERİŞİM SAĞLIYOR

EcoStruxure Augmented Operator Advisor’un uygulama ara yüzü SQL veri tabanına, sistemdeki proses değişkenlerine, web sayfalarına, elektrik şemalarına, talimatlara, notlara ve videolara erişim imkanı veriyor.

Tak-çalıştır yapısında bulunan bu uygulama, farklı işletim sistemine sahip (iOS®, Android™, Windows®) tabletlerde rahatlıkla kullanılıyor ve SQL veri tabanları dahil tüm sistem mimarilerinde kullanılabilecek şekilde PLC’lere erişim imkanı sunuyor.

Sahada bulunan gerekli ve önemli bilgilere anında ve kolayca erişim imkanı sunan ve aynı zamanda bakım prosedürlerinin nasıl gerçekleştirilmesi gerektiği konusunda kullanıcılara büyük kolaylık sağlayan EcoStruxure Augmented Operator Advisor, arıza ve bakım durumlarında karşılaşılan duruş sürelerini ve maliyetleri azaltarak, bakım ve onarım süreçlerindeki verimliliği artırıyor.
Endüstriyel otomasyon alanında müşterilerine özel çözümler sunan Botek Otomasyon, Schneider Electric’in Türkiye’deki en büyük bayisi olarak, Türkiye’nin her yerine hizmet veriyor.

http://www.botekotomasyon.com/