Vinç uzaktan kumandaları başta olmak üzere endüstriyel elektronik ürünlerin geliştirilmesi ve üretimini yapan Elfatek Elektronik, yeni multifonksiyonel ürünü RIO'yu pazara sunmaya hazırlanıyor.

KURBAN BAYRAMI SONRASINDA STOKLARA GİRECEK

Ağırlık sensörü, kumanda ve ekrandan oluşan gösterge talep edildiği takdirde ayrı olarak da sunulacak. Ürünün saha test çalışmaları tamamlandı ve firmanın stoklarına girmek için gün sayıyor.

Uzaktan kumanda, harici dijital gösterge ve yük kontrol indikatörünü tek üründe müşterilerine sunacaklarına dikkat çeken Elfatek Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün, Brezilya pazarından gelen talep çerçevesinde geliştirmeye başladıkları ürünlerinin Kurban Bayramı'nın ardından stoklarındaki yerini almasını planladıklarını söyledi.

"TEK GİREMEDİĞİMİZ PAZAR ALMANYA"

Uzaktan kumanda pazarında distribütörlüklerin oluşturulduğunu, pazara girmenin zor olduğunu ve zaman aldığını ifade eden Düzgün, ürünlerinin fiyat, teslimat süresi ve gerekli olan tüm belgelere kadar birçok avantajları olmasına rağmen özellikle Almanya pazarının tutuculuğundan ötürü bir türlü söz konusu pazara giremediklerini kaydetti.

Görüştükleri bütün üreticilerin ağırlıklı olarak Alman markalarını tercih ettiğini söyleyen Düzgün, yurt dışı pazarlarda yer edinmenin zorluklarına değindi. 

"UZUN VADELİ İŞ BİRLİĞİ İÇİN SÜREÇ GEREKİYOR"

Düzgün, "Örneğin Brezilya pazarına girmek için minimum 4-5 yıl emek verdik. Müşterimiz Brezilya'dan kalkıp Türkiye'ye gelerek fabrikamızı ziyaret etti. Bir firma ile uzun vadeli çalışılacaksa eğer, bunun bir süreç olduğu kesinlikle göz ardı edilmemeli."  diye konuştu.

Brezilya pazarında yüzde 80 vergi alındığına dikkati çeken Düzgün, zorlu bir pazar olmasına rağmen ürünlerinin kalitesi, fiyat avantajları, stoklu çalışmaları, belgelendirmelerinin eksiksik olması ve karşılıklı güven neticesinde pazara girmeyi başardıklarını dile getirdi.