Kibar Grubu bünyesinde faaliyetlerini sürdüren otomotiv yan sanayi üreticisi Assan Hanil'in kendi segmentinde dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli elektrikli seri üretim kamyonu olan Hyundai Xcient Fuel Cell'in koltuklarını tasarlayıp üreteceği bildirildi.

2021'İN YAZINDA ÜRETİME BAŞLANACAK, UZAK DOĞU'YA İHRAÇ EDİLECEK

Şirket tarafında yapılan açıklamada, 1,5 yıl civarı süren Ar-Ge çalışmasının bir neticesi olan ürünün seri üretimine ise, 2021 Haziran ayında başlanacağı belirtildi.

Ar-Ge ve tasarım süreçleri tamamlanan, hava süspansiyonlu sürücü ve yolcu koltuğunun üretimini Kocaeli'deki tesislerinde gerçekleştirecek firma, G. Kore'ye ihraç etmeyi planlıyor.

Hidrojen yakıt hücreli elektrikli araç için ise, öncelikle Avrupa pazarının hedeflendiği açıklandı.

HEDEF, 2030'A KADAR 25 BİN ADEDE ULAŞMAK

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Assan Hanil Genel Müdürü Atacan Güner, dünya genelinde birçok sektörde olduğu gibi otomotivin de öncelikli gündem maddeleri arasında sürdürülebilirlik ve ekosisteme saygının bulunduğunu ifade ederek bu doğrultudaki Ar-Ge çalışmalarının hızlandığına dikkat çekti.

Güner, "Sınırlı olan dünya kaynaklarını korumak ve çevreye verilen zararın en aza indirgenmesini sağlamak amacıyla yürütülen Ar-Ge çalışmaları ivme kazandı. Bu bağlamda biz otomotiv tedarik sektörü temsilcilerine de önemli görevler düşüyor. Ürünlerimizi enerji verimliliğini koruyacak şekilde hafif, ergonomik ve aynı zamanda üst düzey güvenlik vadeden bir yapıda tutmamız gerekiyor." dedi.

Kendi sınıfında dünyanın ilk hidrojen yakıt hücreli elektrikli seri üretim kamyonu Hyundai Xcient Fuel Cell için yürüttükleri Ar-Ge çalışmalarının yaklaşık 1,5 yıl sürdüğünü aktaran Güner,  "2030 yılına kadar Avrupa'da 25 bin adede ulaşılması planlanan Hyundai Xcient Fuel Cell, otomotiv sektöründe hidrojen ekosisteminin kurulmasında öncü rol oynayacak. Biz de Assan Hanil olarak bu başarıya ortak olacağız." ifadelerini kullandı. (AA)