Hidrolik profil bükme makinalarında Akyapak Makine, sektöre değer katan yenilikçi hamlelerine devam ediyor. Akyapak, HEB-1000 profili zor yoldan (kılıcına) kıvıran hidrolik profil kıvırma makinası APK 1000 üretimi ile sektörde bugüne dek yapılmış en büyük hidrolik profil kıvırma makinalarından birini geliştirdi.

Maksimum kıvırma kapasitesi HEB 1000 profilinde 50000 mm çap olan APK 1000 modeli, maksimum 610 çapındaki boruyu da kıvırabilme özelliğine sahip. Müşteri taleplerine en optimum çözümü sunduklarını dile getiren Levent Akyapak, profil bükme makinalarında Akyapak Makine olarak geçen yıl ürettikleri APK- 800 ile yine bir ilke imza attıklarını söyledi. Akyapak’ın, 490x130 mm lamayı zor yoldan 3 metre çapa, HEA-800 profilini zor yoldan 55 metre çapa bükümünü gerçekleştirdiğine değinen Akyapak, APK 800 modelinden sonra yine bir ilki gerçekleştirdiklerini, APK-1000 ile 500x150 mm lamayı zor yoldan 3 metre çapa, HEB-1000 profilini de yine zor yoldan 50 metre çapa bükümünü hayata geçirdiklerini kaydetti. Bu modelin ülkemizin en büyüğü, dünyada da daha büyüğü olmadığını, üç bağımsız hidrolik motor tarafından tahrik edilen merdanelerin yüksek torklara ulaşabildiğini ifade eden Levent Akyapak, bu sayede de bükülecek profillerin ne kadar kalın olursa olsun profilin büküm esnasındaki hızı ve dolayısıyla geometrik doğruluğunun garanti altına alındığını savundu. Akyapak ayrıca özel üretim makinanın 150 gün içerisinde 26 kişilik bir ekip tarafından tamamlandığını belirtti. Levent Akyapak, yaptığımız özel makinaları müşterilerden gelen talepler doğrultusunda her geçen gün geliştirdiklerini, talep ve beklentilere göre farklı tasarımlar ortaya çıkardıklarını vurguladı. Akyapak ayrıca, dünyanın yakından izleyeceği bir projede kullanılacak bu modellerini yaklaşık 150 günde tamamlayıp sevk ettiklerini, özel projelerde Akyapak'ın farkını bir kez daha ortaya koyduğunu da sözlerine ekledi.

UZUN ÖMÜR, YÜKSEK PERfORMANS

Akyapak Makina Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyapak, profil kıvırma makinalarının inşaattan enerjiye, uzay-havacılıktan gemi sanayiye kadar farklı birçok sektörde çeşitli profillerin kıvrılmasına olanak sağladığını belirtti. Yüksek kaliteli komponentlerin, özel teknik tasarım başarısıyla çok güçlü bir gövdede birleşerek inovasyon tabanlı ‘hidrolik boru ve profil bükme makinalarını’ meydana getirdğini söyleyen başarılı iş adamı, alaşımlı çelikten imal edilmiş ve sertleştirilmiş şaftların en yüksek dayanımı elde etmek için kullanıldığını söyledi. Akyapak, ayrıca özel rulmanlar kullanılarak sistemdeki hareketli parçaların üzerine binen yüklerin homojen bir şekilde dağıtıldığını, bu sayede de makinaların uzun yıllar boyunca en yüksek performansta sorunsuz bir şekilde çalışabildiğini kaydetti. Levent Akyapak, daha büyük rulman ölçülerinin, yüksek büküm momenti ve hidrolik silindirlerinin kuvveti sayesinde daha büyük kesitleri zorlanmadan bükebilmek ve kıvırabilmelek için Akyapak hidrolik profil bükme makinalarının en uygun çözümü sağlamasının, Akyapak Makine'nin rakiplerinden ayrıldığı nokta olarak değerlendirdi.

YÜZDE 100 YERLİ 

Levent Akyapak, makinanın ağırlığının 90 tonu bulduğunu, yüzde 100 yerli imkanlarla Akyapak mühendisleri tarafından geliştirilen APK 1000’in tasarımında lojistik gerekliliklerin de ön planla tutulduğunu ifade etti.

ÜRETİMİN YÜZDE 80’İNİ 98 ÜLKEYE İHRAÇ EDİYOR

Levent Akyapak, Türkiye’nin en büyük silindir ve profil bükme makinalarını üreterek sac işleme sektöründe ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini ve iç piyasada özellikle bükme gruplarıyla yüzde 35’lik pazar payına sahip olduklarına dikkat çekti. Müşterilerinin üretimine katma değer sağlayacak, optimize edilmiş yüksek teknolojili çözümler sunduklarını söyleyen Levent Akyapak, üretimin yüzde 80’ini beş kıtada 98 ülkeye ihracat ettiklerini kaydetti. Rusya ve Amerika ofisleriyle bölge pazarlarını yakından takip ettiklerinin altını çizen Akyapak, ayrıca markalarının ABD, İngiltere, Almanya, Hindistan ve Çin’in de aralarında bulunduğu 23 ülkede tescilli olduğunu dile getirdi. Levent Akyapak, patent ve tasarım tescillerine sahip oldukları ürün gruplarının yanında 20’ye yakın Ar-Ge projelerinin de TÜBİTAK tarafından desteklendiğini de sözlerine ekledi.

FARKLI SEKTÖRLERE, FARKLI ÇÖZÜMLER

Küresel ekonomiye yön veren birçok alanda ileri teknoloji ürünler ve çözümler sunan Akyapak ürünlerini dünyaya farklı markalarla pazarlıyor. Sac, boru ve profil bükme makinalarında Akbend; delik delme hatlarında Akdrill; kaynak çözümlerine yönelik Akweld markasını kullanana şirket, oxy ve plasma kesim makinaları ile bombe sanayi içerisinde yer alan birçok farklı sektörün ihtiyaç duyduğu ürün gamını ise yine kendi ana markaları olan Akyapak ile pazara sunuyor. Akyapak Makine 320 çalışanı, üç ayrı lokasyonda 25 bin metrekare kapalı üretim alanında, farklı ürün gamlarında yıllık ortalama bin 500 adet makina üretiyor. Dünya genelindeki güçlü imajını pekiştirecek yeni adımlar da atan Akyapak, son olarak AkyapakUsa ve Akyapak Russia yapılanmalarını oluşturarak global operasyon ağı genişletmişti.