KBSB üyeleri, Sektör Buluşması’nı İstanbul’da 28 üye firma temsilcisinin katılımıyla gerçekleştirdi. Toplantıda, KBSB Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen A. Cevat Akkaya, katılımcılara teşekkür ederek yeni yönetimin yapmayı düşündüğü faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Ülkemizde bakımı yapılmamış ve ehil operatörler tarafından işletilmeyen cihazlarda patlamalar meydana geliyor ve can kayıplarına sebep oluyor. Türkiye’nin gelişmişlik düzeyine yakışmayan bu olumsuz durumun önüne geçilmesi için KBSB, BST Bakanlığı ile “Isı Cihazlarının Periyodik Muayenesi Yönetmeliği” çalışması yürütmektedir. 

Sektör Buluşması’nda KBSB Yönetim Kurulu Başkanı A. Cevat Akkaya; üzerinde çalışılan yönetmelik taslağını madde madde sunarak katılımcılardan görüş talep etti. Gerek bu yönetmelik taslağı gerekse tüm teknik çalışmaları yürütmek üzere dört teknik komite kurulmasına karar verildi. Buna göre aşağıdaki komiteler oluşturuldu:

- Sıcak Su Kazanları Teknik Komitesi 

- Buhar Kazanı Teknik Komitesi

- Kızgın Yağ Kazanı Teknik Komitesi 

- Sıcak Hava ve Radyant Isıtıcılar Teknik Komitesi 

Daha sonra KBSB Genel Sekreteri Cemalettin Kutluca, sanayi kesimine uygulanan teşvikler ve ERP ECODİZAYN DİREKTİFİ ilgili bilgiler verdi. Son olarak KBSB Yönetim Kurulu Üyesi, Selnikel Yönetim Kurulu Başkan Vekili İlhan Kuzugüdenlioğlu, özellikle yurt dışına açılmak isteyen firmaların üst düzey yöneticilerine tecrübelerini aktarmak üzere eğitim verebileceğini belirten bir konuşma yaptı. Düzenlenecek programlarla eğitim faaliyetine başlanılması görüşüldü. Toplantı, bu buluşmaların sık sık tekrarlanması dileğiyle son buldu.