NTN-SNR, demiryolu uygulamalarındaki tecrübesi ve tüm büyük üreticiler ve operatörler tarafından onaylanmış rekabetçi Ar-Ge çalışmaları ile ön plana çıkıyor.

NTN-SNR'nin başarıları arasında, Türkiye ve Suudi Arabistan'daki yeni yüksek hızlı trenler ile birlikte Almanya, İspanya ve Fransa'daki yeni bölgesel trenler ve şehir içi raylı sistemler yer alıyor. Firma ayrıca Moskova, Londra ve Toronto’daki metro ve tramvaylar ile kalitesini kanıtlamış durumda. NTN-SNR'nin demir yolu rulmanlarında önemli bir isim haline getirmesinde Siemens, Bombardier, Alstom ve Talgo gibi büyük üreticilerin ve aynı zamanda en önemli Avrupalı operatörlerin çeşitli gereksinimlerini karşılayabilme yeteneği başrol oynuyor. NTN-SNR, içten veya dıştan montaj için her türlü rulman, aks rulmanı, şanzıman rulmanı ve cer motoru rulmanları müşterilerine sunuyor.

ZORLUKLARI YENMEK İÇİN VERİMLİ BİR AR-GE

Japonya'da ve Annecy-Fransa'da bulunan iki araştırma ve geliştirme merkezi arasında oluşan sinerjinin avantajlarından yararlanan NTN-SNR, verimli rulmanlar geliştirmeye devam ediyor. Yüksek hız rulmanlarında elde edilen deneyim ile malzeme, keçeler, yüzey işlemleri ve kafesler üzerinde yapılan araştırmalar, en zorlu ihtiyaçlara dahi cevap verme olanağı sağlıyor. NTN-SNR'ın Ar-Ge departmanı aks rulmanı teşhis sistemlerinin yanında demir yolu pazarına uyarlanmış hız ve sıcaklık sensörleri de üretiyor.

KALİTE, HİZMET VE DESTEK TALEBİ

NTN-SNR kullanıcılarına ayrıca, tren geçtiğinde ray üzerinde yağlama sağlayan yenilikçi bir tekerlek-ray temas yağlama sistemi sunuyor.

ULTRA MODERN BİR ÜRETİM MERKEZİ

NTN-SNR'nin Seynod'da büyük bölümü demir yolu rulmanlarına tahsis edilmiş ultra modern bir üretim merkezi bulunuyor. NTN-SNR, Annecy’deki merkezi ve İtalya'daki ICSA ile, pazarın geliştirilmesine yönelik vaadini yerine getirme konusunda sıkıntı yaşamayacağını gösteriyor.

TÜM DEMİR YOLU RULMANLARINDA NTN-SNR 

NTN-SNR, aks rulmanları için kartuş rulman serisi-tbu ve yüksek performanslı silindirik veya oynak makaralı rulmanlar üretmiştir. Tüm aks rulmanları Avrupa demir yolu standartlarına uygun olmakla birlikte en iyi güvenilirlik ve güvenlik teminatını sağlamaktadır.

NTN-SNR, şanzıman rulmanları konusunda kullanıcılarına komple konik makaralı rulman, silindirik makaralı rulman veya 4 nokta eğik bilyalı rulman serileri sunuyor. Bu bağlamda ETR1000, REGIOLIS veya TGV için özel olarak üretimi yapılıyor.

Cer motoru rulmanları, elektriksel yalıtım problemine çözüm sunmak zorundadır. Bu motorlar için özel üretilen, güvenilirlik ve uzun ömürlülüğü garanti eden Mégaohm serisi, NTN-SNR tarafından tavsiye edilmektedir.

ÖZEL ÜRETİM MERKEZİ

NTN-SNR, demir yolu rulmanlarına özel üretim merkezi kurmak için yatırımlarına devam etti. NTN-SNR'ın bu pazardaki büyüme beklentilerini karşılamak üzere Seynod'da bulunan 1500 m2'lik birim, 2011 yılının sonunda üretime başladı. Söz konusu üretim merkezindeki tüm süreç IRIS sertifikasına sahiptir. Tesis en iyi üretim araçları, tahribatsız test ve otomatik montaj ekipmanları ile donatılmış olup, en iyi ekonomik performansla üretim yapmak üzere oluşturulmuştur.

NTN-SNR, COFRAC tarafından da sertifikalandırılmış, üretilen rulmanların test edilmesini ve onaylanmasını sağlayan test tezgahlarını bünyesinde barındırmaktadır. bu bağlamda EN 12082 Avrupa ray standartlarına veya UIC 515-5'e göre gerekli tüm testleri yapabilme olanağı sunar. Bu tezgahlar, Ar-Ge departmanı tarafından geliştirilen ürünlerin bileşenlerini ve performansını doğrulamaya imkan verir.

NTN-SNR, RULMAN UZMANI