Vizyon 2030 toplantısında bir araya gelen Dalgakıran Grubu, sektöründe dünyanın ilk beş ismi arasında yer almayı ve "bir dünya yıldızı" olmayı hedefliyor. 

GELECEK HEDEFLERİNİ ANLATTI

Hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın tek çatı altındaki en büyük entegre kompresör üretim tesisine sahip olan firma, Dalgakıran Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran ve İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Steven Young'ın yanı sıra geniş bir paydaş grubunun katılımıyla düzenlenen Vizyon 2030 toplantısında gelecek hedeflerini açıkladı.

Kuruluşunun 56’ncı yılında kendine 2030 vizyonu kapsamında global ölçekte öncü hedefler belirleyen Grup, bu kapsamda Türkiye’nin en önemli profesyonellerinden biri olan ve son olarak Bosch Türkiye ve Ortadoğu Başkanı olarak görev almış Steven Young’u ekibine kattı.

Toplantıda konuşan Dalgakıran Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Dalgakıran şirketin yarım asrı geçen tarihçesiyle ilgili bilgiler verdi. Dalgakıran Grubu’nun yeni İcra Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Steven Young da şirketin gelecek vizonunu paylaştı.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

"STEVEN YOUNG İLE BİRLİKTE BÜYÜMEYE KARAR VERDİK"

Konuşmasında Türkiye'nin en değerli profesyonellerinden biri olan Steven Young’ın, Dalgakıran’da devraldığı bayrağı daha da yukarılara taşıyacağına yönelik inançlarının tam olduğunu kaydeden Adnan Dalgakıran, sözlerine şöyle devam etti:

“Steven Young’a teklifte bulunduğum zaman önceden şöyle düşündüm; bu kadar büyük bir şirketi yöneten birisi, -çok örneği de yok-, böyle maceralı bir alana atılır mı? Steven Young da zaten çok düşünmedi, 10 dakikada bu konuda anlaştık. Benim hayat felsefem, heyecan biterse hayat biter. Hedef kadar yolculuğun da keyifli ve heyecanlı geçmesi çok önemli. Çünkü hedefe vardığınızda yeni hedefler belirliyorsunuz ki sürekli yolculuk heyecan içinde geçsin. Hayat da bir yolculuk. Steven Young ile beraber, Dalgakıran Grubu olarak büyümeye karar verdik.”

HEDEF 1 MİLYAR DOLAR CİRO; 5 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM

Toplantıda yaptığı konuşmasında değişen teknolojinin etkilerinden bahseden Steven Young ise, "Son 500-600 yılda teknolojinin nasıl değiştiğine ve bizi nelerin beklediğine bakarsak; hızlı ve yıkıcı bir değişim var. 2000 yılındaki Fortune 500 listesinde yer alan şirketlerin yüzde 52’si artık yok. Türkiye’nin 2000 yılı İSO 1000 listesindeki şirketlerin de yüzde 41’i bugün yok. Sadece liste dışında değiller, yoklar. Bizim oyunun arakasında kalma gibi bir lüksümüz yok." ifadelerini kullandı.

Vizyonlarını; "Teknoloji", "Küresel Ayak İzi" ve "Markalaşma" olmak üzere üç temel unsura yerleştirdiklerini belirten Young, "Söz konusu vizyonun neticesinde 2030 yılında Grubumuzun globalde ilk 5’e girmek gibi bir hedefi var. İhracatı ciddi bir şekilde artacak. Grup hedeflerine ulaştığı zaman, en az 5 bin artı istihdam sağlayacak. Rakamsal olarak ifade etmek gerekirse, 1 milyar dolarlık bir ciro hedefimiz var. Türkiye’den bir dünya yıldızı doğuyor.” dedi.