Otomotiv sektöründe yerli ve global pek çok marka için presli sac parça üretimi yapan Coşkunöz Metal Form (CMF), British Safety Council tarafından düzenlenen "64. International Safety Awards / Uluslararası İş Güvenliği Ödülleri"nde ödülün sahibi oldu.

ÖDÜL KAZANAN 12 TÜRK FİRMASINDAN BİRİ OLDU

Dünyanın en prestijli iş güvenliği ödüllerinden biri olan ödül, büyüklükleri veya faaliyet gösterdikleri sektörden bağımsız olarak iş sağlığı, güvenliği ve refahına önem atfeden, söz konusu önemi somut çalışma ve göstergelerle de ispat eden şirketlere veriliyor.

Ödüllere katılan firmaların son bir yıl içinde iş güvenliği konusunda herhangi bir suçlama ya da soruşturmada adı geçmemiş olması gerekiyor.

Kurumun yaptığı açıklamaya göre, bu sene 39 ülkeden 647 şirket yarışmaya katıldığı bildirildi. Ayrıca yarışmaya katılan yaklaşık 100 Türk firmasından 12'si ödüle layık görüldü. 

"YAPAY ZEKA DESTEKLİ İSG YAZILIMLARIMIZLA GELİŞTİRDİK"

Kazandıkları ödül ile ilgili konuşan CMF Genel Müdürü Barış Karaadak, "merit" seviyesinde ödül almaktan ötürü büyük gurur duyduklarını söyledi. Türkiye'den 100 civarında kurum ve kuruluşun katıldığı ve sadece 12'sinin ödüllendirildiği saygın organizasyonda onur ödülü ile ödüllendirildiklerini ifade etti.

 Türkiye’nin en köklü endüstri kuruluşlarından biri olarak önceliklerinin her zaman çalışanlarının iş sağlığı ve güvenliği olduğunun altını çizen Karaadak, söz konusu çalışmalarını Türkiye'de ödüle layık görülen yapay zeka destekli iş güvenliği yazılımlarıyla son senelerde daha fazla geliştirdiklerini belirtti.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

CMF Genel Müdürü Karaadak, "Şirketimizin iş sağlığı ve güvenliği alanındaki ilk uluslararası ödülünü almak da bizim için ayrı bir gurur vesilesi." diyerek sözlerini noktaladı.

41 PUAN İLE ONUR ÖDÜLÜNÜ KAZANDI

Yarışmaya başvuruda bulunan şirketler iş güvenliğine yönelik önemli operasyonel tehlikelere yönelik önlemler, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün gücü, İSG personeli yeterliliği, acil durum önlemleri, Covid-19 önlemleri ve üst yönetimin liderliği gibi çok sayıda ölçüt çerçevesinde değerlendirmeye tabi tutuluyor.

Ödül kazanmak için 29 puanın yeterli olduğu yarışmada, CMF 41 puan ile "merit" (liyakat) olarak adlandırılan onur ödülünü aldı.