Son derece çevik olan makina 12000dev/dak 18,5Kw’lık iş miline sahip. Bu özelliğiyle, ağır yükte işleme ve küçük çaplı takımlarla alüminyum işleme gibi geniş bir uygulama yelpazesinde çevrim sürelerini kısaltmak için tasarlanmış gibi görünüyor. Ayrıca, doğrudan tahrikli vidalı mil ve masuralı lineer kızaklar,  X, Y ve Z eksenlerinde 42m/dk'ya kadar hızlı ilerleme oranıyla yüksek performanslı eksen hareketi oluşturuyor.

KOLLU OTOMATİK TAKIM DEĞİŞTİRİCİ ÖZELLİĞİ VAR

VTC-530C, Worcester, Birleşik Krallık’taki Avrupa Üretim tesisinde tasarlanıp üretiliyor. VTC-530C, ara takım değiştirme kollu otomatik takım değiştirici özelliği, onu sınıfındaki diğer makinalardan ayıran bir özellik konumunda.  Bu durum, uzunluğu 350 mm'ye ve ağırlığı 8 kg'a varan bir kapasiteye olanak sağlarken, yalnızca 4,4 saniyelik bir sürede hızlı talaştan talaşa işlemler yapabilmeyi mümkün kılıyor..

ÇİFT TABLALI ÇALIŞMA MANTIĞI

1,740 mm'lik geniş bir X ekseni hareketi sunan VTC-530C, kapsama alanı karşılaştırılabilir makinalara göre çok daha büyük iş parçalarını barındırabilme özelliğine de sahip. Bu sayede potansiyel müşteri alanına petrol, gaz ve hava-uzay sektörlerinin dışında, otomotiv ve tıbbi pazarlarını da katmış oluyor. Ayrıca bir tarafta işleme yapılırken diğer tarafta operatörlerin parçayı bağlamasına yapmasına izin veren çift tablalı çalışma mantığı mevcut. Bu mantığı, yüksek verimlilik sağlayan opsiyonel bir ara kapı çözümü ile sağlayabilmek mümkün.

PROGRAMLAMA VE KURULUM SÜRELERİNİ DE KISALTABİLİYOR

Sabit 2300 mm (U) x 530 mm (G) tabla işleme sırasında, özellikle ağır iş parçaları işlenirken, daha fazla sağlamlık gösteriyor. Ayrıca gerektiğinde makina kapasitesine daha fazla esneklik sağlayarak tabladan büyün parçaların işlenmesine olanak tanıyor. Eğik banko gövde tasarımı, özellikle alüminyum kesme sırasında, işleme alanından kolay talaş atımını sağlıyor. VTC-530C'yi kontrol etmek için, Mazak’ın dünyanın en hızlı CNC'si olan SmoothG CNC kullanılıyor. Bu durum sadece daha iyi çevrim sürelerine katkı sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda programlama ve kurulum sürelerini de daha aza indirebiliyor.