Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde (BUTGEM) verilen CNC operatörlüğü kursuna, kadınlar yoğun ilgi gösteriyor.

KURSİYERLER NE DEDİ?

Demirtaş OSB'de, 12 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet sunan BUTGEM'de, 8 ana sektörde 186 eğitim programı düzenleniyor. Otomotiv, makina, metal, bilgi teknolojileri, enerji, tekstil, yönetim ve finans ve endüstriyel otomasyon ve mekatronik sektörlerine yönelik eğitim programları verilen merkezdeki CNC operatörlüğü kursunda kadınların ilgisi dikkati çekiyor.

SANAYİNİN KOLEKTİF GÜCÜ "MAKİNA HANGAR" AÇILDI SANAYİNİN KOLEKTİF GÜCÜ "MAKİNA HANGAR" AÇILDI

Kursiyerlerden Ayşe Tümsek, kadınların da CNC operatörlüğü yapabileceğine inandığını dile getirerek, "CNC operatörlüğü geniş iş alanı olan bir meslek. Kendi işimi kurmayı istiyorum. Kadınların da bu mesleği yapabileceğini, sadece erkeklere yönelik bir meslek olmadığını göstermek istedik." şeklinde konuştu.

Kursa katılan Neşet Dil ise, sanayi şehri Bursa'da CNC operatörlüğünde önemli bir istihdam talebi olduğunu belirtti. İlk başta tereddüt ettiğini ancak BUTGEM sayesinde üzerindeki korkuyu attığını ifade eden Dil, "Eğitimimiz tamamlanmadan iş görüşmelerimizi yaptık. BUTGEM'den mezun olduktan sonra işim hazır. İşsiz kalma korkum yok." dedi.

Kursiyerler arasında bulunan Burçe Ceren Kıraç da konuyla ilgili olarak "Kadın olduğumuz için bazı engellerle karşılaşabiliyoruz. Hedefim makine sektöründe kadın-erkek ayrımı olmadığını göstermek. Eğitim programımız oldukça yoğun. Buraya geldiğimde sıfırdım. Eğitimden sonra bu işi yapabileceğime güvenim arttı. Eğitimler bitmeden iş görüşmeleri yaptım. Oldukça olumlu geri dönüşler aldım. En yakın zamanda iş hayatına atılmayı istiyorum." ifadelerini kullandı.

"İSTİHDAMA YÖNELİK MODEL ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ"

Konu hakkında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, sanayinin ihtiyaçlarını karşılayabilecek donanımlı ve nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesinin öneminden bahsetti.

Bilhassa Covid-19'un ardından Türkiye'ye yönelik artan tedarik talebe cevap verilmesi ve ihracat fırsatlarının değerlendirilmesi adına tüm şirketlerin hazırlıklı olması gerektiğini kaydeden Burkay, "Odamızın mesleki eğitim projelerinden BUTGEM'de şimdiye kadar bin 100'ün üzerinde eğitim programıyla yaklaşık 35 bin kişi meslek sahibi oldu. BUTGEM, iş sahibi olmak isteyenlere büyük fırsatlar sunuyor. BTSO olarak nitelikli istihdama yönelik model çalışmalarımıza devam edeceğiz." açıklamasında bulundu. (AA)