Çin'de 15 Temmuz 2022 tarihinde başlayan Çin Uluslararası Otomobil Fuarı'na 280’i aşkın otomobil markası katılıyor. Kuzeydoğu Çin eyaleti Jilin’in başkenti Changchun’da gerçekleştirilen fuar, 24 Temmuz 2022 tarihine kadar devam edecek.

155 YERLİ VE YABANCI MARKA İLE 128 FİRMA BAŞVURDU

Bu yıl 19'uncu kez ziyaretçilerini kapılarını açan ve 200 bin metrekarelik bir alana kurulu fuarda, dokuz adet kapalı salonun yanı sıra açık havada dört sergi alanı da bulunuyor.

Fuara katılmak ve ürünlerini sergilemek için 155 adet yerli ve yabancı otomobil markası ve 128 firma başvurdu. Aralarında BYD ve SAIC Audi’nin de bulunduğu, 10'dan fazla yeni enerjili araç markası, söz konusu fuarda en son ve öncü nitelikli modellerini ziyaretçilerin beğenisine sunuyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK OTOMOBİL PAZARI KONUMUNDA

Diğer yandan Changchun yerel yönetimi, özel kişilerin araba alımlarına sübvansiyon sağlamak için 40 milyon yuanlık (yaklaşık 5,9 milyon dolarlık) bir yatırım gerçekleştireceğini duyurdu.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

Dünyanın en büyük otomobil pazarı konumunda bulunan ülkenin karayollarında yaklaşık 310 milyon özel binek aracı yollarda seyahat halinde. Ayrıca geçen yıl gerçekleşen perakende otomobil ve otomobille bağlantılı ürün satışları, Çin'in toplam perakende mal tüketiminin yüzde 9,9’luk oranına tekabül ediyordu.