Dünyada, 12 metre uzunluğa ve 3 metre genişliğe sahip silo imalatında kullanılan, büyük sac plakaları kesebilecek ve kaynak işlemlerinden sonra uygulanan yüzey kalitesi artırma işlemini yapabilecek makinaları üreten firma sayısı oldukça azdır. Cutlite Penta bunlardan biridir. Calenzano’da bulunan bu Floransalı şirket, 1992 yılından bu yana imalat sanayine yönelik lazer makinalarını tasarlayan, imal eden ve satışını yapan önde gelen İtalyan firmalarından biridir.

Cutlite Penta’nın Çin, Brezilya ve ABD gibi ülkelerde üretim, satış ve servis merkezleri bulunuyor. İtalyan mükemmelliğini kalite ve teknolojiyle birleştiren firma müşteri odaklı çözümler sunuyor. Cutlite Penta makinaları metal, kompozit, cam gibi sektörlerinde ileri teknoloji, hassasiyet ve hızın gerektiği alanlarda lazer kesim noktasında kullanılıyor. Endüstriyel makina üreticileri, makina bileşenlerinin hassasiyeti ve özeni için Cutlite Penta lazer kesim makinalarını kullanıyor.

FİBER PLUS

Fiber plus lazer sistemleri metal kesim sektöründe, 15Kw’lık güç ile dayanaklı yapısı, en ağır şartlardaki işlerde dahi yüksek performans ve kesin kararlılıkta çalışmayı bir arada bulundurmaktadır.
Fiber plus serisi lazer kesim makinalarının karşılıklı 2 ekseninde kullanılan Kollmorgen lineer motorlar (DDL) ani hızlanmalarda (≤2.5G) güç sağlayarak en karmaşık geometrik parçaların kesiminde yüksek üretim imkanı vermektedir. Cutlite Penta tarafından üretilen fiber plus lazer kesim makinaları yüksek teknoloji ve verimliliğin haricinde bütün parçalarının birbiriyle uyumlu çalışması kolay kurulum bakım imkanı ile birlikte alandan tasarruf yüksek güvenlik ve üstün performans sağlıyor.