Türkiye’de otomotivin başkenti Bursa, Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi’ni (Ur-Ge) de, en çok üreten şehrimiz. Proje, Bursa sanayi ve Ticaret Odası (BTSO) öncülüğünde ve Ticaret Bakanlığı’nın himayesinde yürütülüyor. Bursalı makine üreticileri, ikili görüşlemeler gerçekleştirmek üzere Rusya’daydı. Moskova’da yapılan görüşmelerinde, Türk makine sektörü temsilcileri Rusya’nın önde gelen iş dünyası ile son derece kritik iş bağlantıları tesis etti.

BTSO, MOSKOVA'DA KİMİNLE GÖRÜŞTÜ?

BTSO Başkan Yardımcısı Şener, dış gezilerin, Bursa’nın dış ticaret hacmi için son derece kritik önemde olduğunun altını çizerken, “Rusya Makine Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Marina Fedorova'yı da ziyaret ederek, bölgede önemli yatırım fırsatlarını masaya yatırırken, iş bağlantıları kurduk.” dedi.  
Cüneyt Şener, dış gezilerle bölgedeki iş insanlarının global iş pazarını büyütme hedefli çalıştıklarını söyledi.

UR-GE'YE YÜZDE 75 DEVLET DESTEĞİ 

Türkiye’de en fazla Ur-Ge projesi yürüten Bursalı iş insanlarına, yurt dışı çalışmalarında, yüzde 75 devlet desteği verildiğine işaret eden Şener, “Bununla birlikte proje sahiplerine de destek devam ediyor. Türkiye’nin, yerel üretimle, yüksek katma değerli ihracat için başlatılan bu seferberlikte, bugüne kadar en fazla proje üretmiş bir kentin temsilcisi olarak, sorumluluklarımız da aynı oranda artıyor. Devletimizin verdiği bu imkânlardan Bursalı iş  insanlarımızın daha fazla istifade etmesi için gerekli iklimi tesis ediyoruz” dedi.

RUS OTOMOTİV ENDÜSTRİSİNE KONUŞLANMAK...

Son dönemlerde Rusya’nın otomotiv endüstrisine odaklanarak, ciddi yatırım yaptığına işaret eden, iş dünyası temsilcileri, bu anlamda Rusya’nın, Türkiye özelinde büyük yatırım fırsatları taşıdığını ifade etti. Sektör temsilcilerinden Levent Bilek, 15 yıldır çalıştığı Rusya’nın, otomotive odaklandığına değinerek, “Rusya, bölgede birçok otomotiv fabrikası kurdu. 2019-2022 süreci bu anlamda kritik. Türkiye, tüm gücüyle bölgede büyüyen otomotiv endüstrisinde, şimdiden konuşlanmalı” dedi.