BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, 19 senedir olduğu gibi bu sene da senenin en büyük makina imalat buluşmasına sahne oldu. Fuar kapsamında katılımcılar, 4 günde toplamda 55,2 milyon dolarlık rekor satışa imza attı.

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından, Takım Tezgâhları Sanayici ve İş İnsanları Derneği (TİAD) ve Makina İmalatçıları Birliği (MİB) iş birliğinde, Ticaret Bakanlığı, KOSGEB ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile hazırlanan fuarda, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Avrupa’dan yabancı ziyaretçi akını yaşandı.

Ticaret Bakanlığı’nın alım heyeti programı ve makina Ur-Ge projesi ile desteklediği fuar, bu yönü ile de yurt içinden gelen talepleri artırmayı başardı.

"4 KATILIMCIDAN 3'Ü SICAK SATIŞ YAPTI"

BUMATECH Fuarları’nın düzenlendiği her sene olduğu gibi bu sene da makina piyasasının son ve en önemli buluşması olduğunun öneminin altını çizen Tüyap Bursa Fuarcılık Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarların makina imalat sektörü Türkiye ekonomisi için yarattığı katma değere dikkat çekti.

Ersözlü, şöyle devam etti:

"Bu yılki BUMATECH Fuarları, katılımcı ve ziyaretçilerinin kendilerini tanıtması ve sıcak satış elde etmesi açısından memnuniyetini artırdı. Yüzde 80 yerli katılımın olduğu fuarımızla rekor bir satış elde ederek tüm beklentilerimizin üzerine çıkmayı başardık. 45 ülkeden iş insanı bekliyorduk, dördüncü gün sonunda fuarımızda 63 ülkeden 32 bini aşkın ziyaretçiyi bir araya getirdik. Katılımcılarımız 4 günde müthiş bir satış rekoruna imza attı. Fuara katılan her 4 katılımcımızın 3’ünün fuarda sıcak satış yaptığını öğrendik. Bu satış rüzgarının fuar akabinde de devam edeceğinin sinyallerini de aldık. Katılımcılarımız fuarlar sonrasında yaklaşık 24 milyon dolar değerinde sipariş daha alacaklarına kesin gözüyle bakıyorlar. Makina imalat piyasasında yarattığımız bu ticari hareketlilikle ihracat bilançosuna değer kattığımız başarılı bir fuara imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz." 

"REKOR SATIŞLARA İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

BUMATECH Fuarları’nın yarattığı satış rüzgarının dikkatleri Tüyap Makine Fuarları Grubu’nun 2022 senesinde düzenleyeceği diğer fuarlara çektiğine değinen Ersözlü, “Ziyaretçi ve katılımcılarımızın artan memnuniyetiyle 2022 senesinde düzenleyeceğimiz makina fuarlarına şimdiden talep almaya başladık. 11-14 Mayıs 2022 tarihlerinde düzenleyeceğimiz Konya Makine Teknolojileri Fuarları ile seneyi açacağız. Ardından sırasıyla 26 Eylül-1 Ekim tarihlerinde İstanbul’da Maktek Avrasya, 18–21 Ekim’de Eskişehir Endüstri Fuarı sonrasında ise 7-10 Aralık 2022 tarihleri arasında BUMATECH Makine Teknolojileri Fuarları ile seneyi kapatarak rekor satışlara imza atmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

MYTÜYAP İLE YIL BOYU TİCARETE DEVAM

BUMATECH Bursa Makine Teknolojileri Fuarları, önemli iş bağlantıları ile katılımcı firmaların yeni pazarlara açılması için büyük fırsatlar sundu.

BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP

Tüyap’ın networking uygulaması MyTüyap’ın dijital ürünlerinden akıllı eşleştirme sistemi sayesinde fuara katılan firmalar, tüm dünyadan alıcılarla anında buluştu. Böylece firmalar yıl boyu ticaretlerini kesintisiz devam ettirme imkanına kavuştu.