DBE Holding bünyesindeki Fourelektrikli araçların 25 dakikada şarj edilmesine olanak sağlayan 50 şarj ünitesi almak için Siemens ile iş birliği anlaşması imzaladı.

YATIRIM İLE TOPLAM 350 ADEDE ULAŞACAK

Siemens Türkiye'den yapılan açıklama doğrultusunda, 300 kW çıkış gücü bulunan üniteler, elektrikli araçları 25 dakika gibi kısa bir sürede şarj edecek.

İş birliği anlaşması hakkında açıklamalarda bulunan DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Taha Pınar, Siemens ile yaptıkları yeni anlaşma kapsamında 50 adet 300 kW çıkış gücüne sahip hızlı şarj ünitesi alacaklarını ifade etti.

Pınar, söz konusu yatırım ile alımlarının 350 adede ulaşacağı bilgisini verdi.

"SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR ALTYAPI SİSTEMİ KURMAYI HEDEFLİYORUZ"

Four ile yakın zamanda istasyon sayısını artırarak Türkiye çapında sürdürülebilir bir altyapı sistemi kurmayı hedeflediklerini kaydeden Pınar, "Halihazırda ülkemizde genel kullanıma açık 3 bin 500 civarında şarj istasyonu mevcut. Bunların yüzde 95'i 22 kW çıkışa sahip ve ürünlerin dolum süreleri 4-6 saati bulabiliyor. Bizim kullanacağımız ürünler DC elektrikle 300 kW çıkış gücünde. Doldurma süreleri araçların bataryalarına göre 25 dakikaya kadar düşebilecek." biçiminde konuştu.

"AĞIR VASITALARIN DÖNÜŞÜMÜNÜN ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ"

Kurulumunu yapacakları istasyonların enerjisini yenilenebilir kaynaklardan sağlayarak tamamen çevre dostu üretime imkan vereceğini aktaran DBE Holding Yönetim Kurulu Başkanı Pınar, bu imkanla birlikte ağır vasıtaların da elektrikli araç dönüşümünün önünü açmış olacaklarının altını çizdi.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

Türkiye’nin ilk rapidcharger'larını Siemens ile Türkiye'de kuracak olmalarını heyecan verici olarak nitelendiren Pınar, blokzinciri bazlı teknolojilerin her alanda faaliyetini artıracağı bilinciyle de geleceği planladıklarını bildirdi.

Sağlayacakları hizmetin, Kyoto Protokolü çerçevesinde sıfır karbon esasıyla hizmet verebilmesi yönünde blokzinciri entegrasyonlu altyapılarını sunacaklarını söyleyen Pınar, "Aynı zamanda şarj hizmeti sağlarken; blokzinciri-elektrik depolama-talep dengeleme-yenilenebilir enerji üretiminin tam entegre çalışacağı bir altyapı için Ar-Ge faaliyetlerimizi tamamlamak üzereyiz." diyerek sözlerini noktaladı.

"KARBON NÖTR BİR GELECEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Hüseyin Gelis ise, sürdürülebilirlik odağında hayata geçirdikleri stratejileriyle karbon nötr bir gelecek için çalıştıklarını vurguladı ve önceliklerinin karbondan arındırma, kaynak verimliliği, yönetişim, etik, eşitlik ve istihdam edilebilirlik olduğunu belirtti.

Gelis, "gelecek için bugünü dönüştürme" yaklaşımıyla ilerlediklerini, amacı olan teknoloji üreterek endüstrilere, çevreye ve dünyaya fayda sağlamayı amaçladıklarını dile getirdi. (AA)