NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE

Türkiye’de Bosch, Siemens, Gaggenau ve Profilo markalarıyla üretim yapan BSH Türkiye, sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarına bir yenisini daha kattı. Şirketin Kartal ve Ümraniye lokasyonları, Çevre Bakanlığı’nca yapılan denetimleri başarıyla neticelendi ve Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ni almaya j-hak kazandı. 

Dünyanın daha iyi ve daha temiz bir yer haline gelebilmesi amacıyla sürdürülebilirlik odağındaki aksiyonları konusunda daima yenilikçi adımlar atan beyaz eşya sektörünün önemli ismi BSH, üç boyutlu olarak geliştirdiği stratejisinde çevre koruma, sosyal sorumluluk ve iş sürekliliğini bu anlayışın temeli haline getiriyor. Kurumsal sorumluluklarını ise Gezegen, İnsan ve Refahın üç boyutunda yerine getiriyor.
Şirketin amacı ise satın alma ve üretimden elektrikli aletlerin kullanımına, iade, yenilenme, geri dönüştürülme ve yeniden kullanıma dek tüm değer zincirinde kaynak kullanımını, salımları ve enerji tüketimini en alt düzeye indirebilmek.

Bu bağlamda BSH, 2017 senesinde kaynakların daha verimli kullanılması, atık miktarlarının azaltılması ve oluşan atığın geri dönüştürülmesi amacıyla Sıfır Atık Projesi’ni Kartal ve Ümraniye lokasyonlarında başlattı. BSH ekiplerinin özverili çalışmaları neticesine depolama, atıkları kaynağında ayrıştırma ve geri dönüşüm için iş ortaklıkları ile Sıfır Atık hedefine ulaşıldı. 2020 yılı verilerine göre şirket bu başarı ile kağıt ve kartonda 773 kg, karışık ambalajda 441 kg ve cam ambalajda 99 kg atığın önüne geçmiş oldu.

BSH Türkiye, tüm lokasyonlarında bu hedefe ulaşmak amacıyla sorumluluk almayı ve sürdürülebilir adımlar atmayı sürdürüyor.