Bozankaya A.Ş., Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan 2019 yılında en çok ihracat yapan Türkiye’nin ilk 1000 ihracatçı firması listesinde yer aldı.

SEKTÖRÜNDE 45. OLDU

Firma, TİM'in her yıl geleneksel olarak açıkladığı listeye yaklaşık 54 milyon dolarlık ihracat rakamıyla kendi sektöründe 45. ve tüm sektörlerde de 348. sıradan girerek, Türkiye’nin en büyük ihracatçıları arasında konumlandı.

Şirket tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada "Bozankaya olarak ülkemizin ekonomik kalkınmasına yaptığımız katkılardan ve Türk teknoloji ve mühendisliğiyle yurt dışında sürdürülebilir ulaşım sistemleri alanında ülkemizi temsil etmekten gurur duyuyoruz." denildi.

Firma ayrıca, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)'nin açıkladığı Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi listesinde de 68. sırada kendine yer buldu.

İLK YERLİ METRO PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEK

Yurt içinin yanı sıra yurt dışında da Almanya, Lüksemburg, Romanya, Tayland gibi birçok ülkede tramvay, metro, yüksek hızlı tren, elektrikli otobüs ihracatı yapan şirket, çevreye zarar vermeyen, enerji tasarrufu sağlayan ve gürültüsüz çalışan araçlar geliştirmeye ve üretmeye devam ediyor.

Şehiriçi toplu ulaşımda yatırım ve işletme maliyetleri açısından ideal ve akılcı çözümler sunan şirket, son olarak Ankara tesislerinde katma değer sağlayacak Türkiye’nin ilk yerli metro projesinin tasarım, geliştirme ve üretme konusundaki çalışmalarını hızla sürdürüyor.