Türkiye’deki ilk Mühendislik ve Teknoloji Merkezi'nin açılışı nedeniyle Boeing, Teknoloji Günü etkinliği gerçekleştirdi. Teknopark İstanbul’da faaliyet gösterecek olan, tasarım mühendisliği ve Ar-Ge çalışmalarına odaklanması beklenen Merkez'in, Türkiye’nin havacılık ekosisteminin zenginleştirilmesi ve küresel havacılık sektörüyle bağlarının güçlendirilmesinde önemli bir rol alması bekleniyor.  
Etkinlikte yaptığı açıklamada Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir; merkezde, mühendislik faaliyetleri ve teknolojik araştırmaların gerçekleştirileceği Merkez'de, kabin içi tasarım ve kompozit teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalar yürütüleceğini, buranın ileride yüzlerce mühendis ve onlarca proje ile yoğun çalışan merkeze dönüşeceğini kaydetti. 

TÜRKİYE KENDİ ÖZGÜN ÜRÜNLERİNİ GELİŞTİRECEK

SSB olarak platform geliştirme, uçuş bilimleri, malzeme teknolojileri başta olmak üzere mekanik ve aviyonik sistemlerin tasarlanması gibi konularda, öncü projeler yürüttüklerini hatırlatan İsmail Demir; Önümüzdeki dönemde Türkiye’nin alt sistemler ve motor sistemlerinde kendi özgün ürünlerini geliştirmeye başlayacağına inandıklarını vurguladı. 

 "TÜRKİYE’DE TÜRKİYE İLE BİRLİKTE BÜYÜYECEĞİZ"

Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın,  törende yaptığı açıklamada, açılışı yapılan Boeing Türkiye Mühendislik ve Teknoloji Merkezi'nin Boeing’in Türkiye’ye olan güveninin göstergesi olduğunu kaydederek, Merkez'in Türkiye’yi havacılıkta küresel bir oyuncu olma hedefine hızlı adımlarla yaklaştıracağını hatırlattı. Yeni mühendislik ve teknoloji merkezi için Türkiye’yi seçmelerinin nedenini ise Boeing’in Türkiye’ye olan uzun vadeli bakış açısının yanısıra yenilikçi, dünya standartlarında havacılık ekosisteminin geliştirilmesine verilen destek şeklinde açıkladı.  Ayşem Sargın,  Türkiye’de Türkiye ile birlikte büyümeye kararlı olduklarını da altını çizdi.