CEM KARATAY  -  Covid-19 ile birlikte uzmanlık alanlarına biyomedikal makina ve cihaz geliştirme perspektifini de ekleyen ve Hamle Medikal firması ile bu kapsamda çalışmalar gerçekleştiren Hamle Teknoloji Grubu, yeni firması ile geliştirdiği yoğun bakım cihazı klinik testlerini başarıyla geçti.

Hamle Medikal tarafından hastanelerin yoğun bakım servislerinde kullanılmak üzere geliştirilen ve Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne gönderilen cihazın tam not aldığını Hamle Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Murat Nuhoğlu duyurdu. 

Nuhoğlu, “Erzurumlu bilim insanlarından, geliştirdiğimiz yoğun bakım cihazımıza tam puan. Cihazımızı inceleyen hocalarımız hastaya verdiği güven ile de tedaviyi çok yönlü destekleyeceğini belirttiler. İş arkadaşlarım ilk biyomedikal cihaz projemizin hakkını vermek için yoğun çaba gösterdi ve sadece fonksiyon olarak değil, tasarım ve kullanıcı deneyimi olarak da ortamına ve amacına uygun bir ürün geliştirdiler. İşini seven insanlarla çalışmak başka güzel oluyor.” dedi.

“ÜLKEMİZİN ÖNCÜ OLMASI İÇİN ÇALIŞACAĞIZ”

Firma, projesi ile akciğer nakli olan hastalarda önemli bir ihtiyaç olan cihazları yerlileştirdi.

Nuhoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biyomedikal cihaz konusunda araştırmaya ve ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda yeni cihazlar geliştirmeye devam edecek ülkemizin bu alanda da dünya ölçeğinde öncü ülkeler sınıfına girmesi için gayret edeceğiz.” 

“ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ İLE YENİ PROJELER GELİŞTİRECEĞİZ”                                                                                           

Erzurum Atatürk Üniversitesi iş birliğiyle geliştirdikleri robotik terapi sisteminin klinik testlerinin başladığı bilgisini veren Nuhoğlu, cihazın teslimatı sırasında Üniversite ile gerçekleştirecekleri yeni projeleri de planladıklarını söyledi.