Yeni yatırımla büyümesine devam eden Beyçelik Gestamp’ın kalıp bölümü Beyçelik Gestamp Kalıp ve Teknoloji ismiyle Bursa Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nde (TEKNOSAB) üretimlerine başladı. 

İÇ KAPASİTESİNİ YÜZDE 30 ARTIRDI

Beyçelik Gestamp Kalıp ve Teknoloji Fabrika Direktörü Burak Yaşar, Beyçelik Gestamp TEKNOSAB’da 170 bin metrekarelik alana sahip yerleşkenin kalıp üretimi için planlanan 11 bin metrekarelik kısmında üretime başladıklarını duyurdu. Beyçelik Gestamp’ın seri üretim faaliyetleri ise 2023 yılında bölgede hizmet vermeye başlayacak.

Burak Yaşar, gerçekleştirilen makina yatırımlarıyla iç kapasitelerini yüzde 30 arttırarak, 240 bin saat/yıldan 320 bin saat/yıla yükselttiklerini ifade etti.

"ELEKTRİKLİ ARAÇ PROJELERİNDE YER ALMAK İSTİYORUZ"

Firma olarak otomotiv sanayindeki dönüşümü yakından takip ettiklerini dile getiren Yaşar, elektrikli araç projelerinde yer almak için pres ve CNC yatırımlarını geçtiğimiz yıllarda tamamladıklarını, yurt dışı müşterilerinin elektrikli araçlarının battery box/tray kalıplarını ürettikleri bilgisini verdi.

Yaşar, elektrikli araç projelerinde iş hacimlerini geliştirerek, gerek Türkiye'de gerekse globalde daha etkin olmayı hedeflediklerini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü:

GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ

"SAC METAL ŞEKİLLENDİRMEDE YENİ ÇÖZÜMLER SUNUYORUZ" 

"Beyçelik Gestamp olarak araç ağırlığının azaltılması, çarpmalara karşı direnç ve araç güvenliğinin arttırılması konularında sac metal şekillendirme teknolojilerinde yeni çözümler sunuyoruz. Bu yıl sıcak sac şekillendirme alanında kazanmış olduğumuz bilgi ve tecrübeleri; teknolojik alanda arttırmak için özgün proses ve kalıp tasarımları gerçekleştirerek, ulusal ve uluslararası alanda rekabetçi ürünler sunmak üzerine birden fazla proje üzerinde çalıştık. Ana sanayiler ile güvenlik parçalarının yeni nesil malzemelere dönüşümü noktasında Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor."

"YENİLİKÇİ BİRLEŞTİRME TEKNİKLERİNE YÖNELİK ÇALIŞIYORUZ"

Burak Yaşar, söz konusu çalışmalarının yanı sıra otomotiv sektöründe kullanımı yaygınlaşan ve birbirinden farklı özelliklere sahip yeni nesil malzemelerin ve özellikle de çelik dışı termoplastik malzemelerin şekillendirilebilirliği ve bu malzemelerin birleştirilmesi konusunda yaşanan sorunlara çözüm amaçlı mekanik kenetleme gibi yenilikçi birleştirme teknikleri üzerine çalıştıklarını belirtti.

TÜBİTAK bünyesinde geliştirdikleri projelerle beraber maliyet düşürücü standart/kalite yükseltici sonuçların elde edilmesi amacıyla bir çok iş birliği geliştirdiklerini aktaran Yaşar, bu gelişmelerden sağlanan çalışmalar ile ilgili pek çok makale ve bildiri yayımladıklarını dile getirdi.

"İŞ HACMİMİZİ YÜZDE 30 ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ"

Geçen yılın gerek şirketleri gerekse sektörleri açısından lokal projeler dolayısıyla oldukça yoğun geçtiğini aktaran Yaşar, bir önceki yıla göre iş hacimlerini yüzde 30 arttırdıklarını söyledi.

Beyçelik Gestamp Kalıp ve Teknoloji Fabrika Direktörü Yaşar, "2022'nin 2021’in de üzerine çıkarak hem sektör hem de bizim için oldukça yoğun bir yıl olmasını bekliyoruz. Bizim bu yıl da iş hacmimizi yüzde 30 arttırma hedefimiz var, buna göre hareket ediyoruz. Burada özellikle Romanya ve Türkiye merkezli projelerin önemli bir etkisi var." dedi.

Şirket olarak otomotiv sanayinin yerleşik olduğu tüm coğrafyalarda yer aldıklarını ifade eden Yaşar, ağırlıklı olarak Avrupa ve Kuzey Amerika pazarında aktif olduklarını belirterek sözlerini şöyle noktaladı:

"Geçtiğimiz sene satışlarımızın yüzde 65'ten fazlasını ihraç etmiştik. Bu yıl da bu orana benzer bir oranı yaklayacağımızı öngörüyorum. Ayrıca çok fazla sayıda ülkeye sevk edeceğimiz projelerin faaliyetleri de halihazırda aktif bir şekilde devam etmekte."