Artan maliyetler nedeniyle üreticiler potansiyel enerji tasarrufu olanakları arayışına girmişlerdir. Fabrikalar basınçlı hava üretim sürecinde potansiyel olarak bulunan ve kullanılmadan dışarıya atılan ısının farkına varmaya başladılar. Kompresöre giren elektrik enerjisinin %94’ü ısıya dönüşmektedir. Peki, bu enerjinin geri kazanımı mümkün mü? Elbette, hem de yaklaşık %75 oranında.

Üretim sürecinde havanın sıkıştırılması ile oluşan ısı, yağa aktarılır ve soğutma radyatörüyle atmosfere atılır. Bu ısının fabrikalarda  değişik amaçlı olarak kullanılmasıyla harcanan enerjinin yaklaşık %75’i tekrar geri kazanılmış olmaktadır. Pek çok basınçlı hava sisteminde olan ama kullanılmayan enerji tasarruf olanağı mevcuttur. Elde edilen ısı enerjisi bir çok sektörde farklı amaçlı olarak kullanılmaktadır. En yaygın olarak firmaların ısınma ve sıcak su ihtiyacının karşılanmasında, parça yıkama bandında , proses ısıtmasında kullanılmaktadır.

Isıyı geri kazanmak için sisteme ilave edilecek ekipmanların kurulumu kolaydır ve yapılan yatırımın çok kısa sürede geri dönüşü sağlanmaktadır. 43 yıllık deneyimi ile sektörün ısı geri kazanım uygulamalarında öncü firmlarından SARMAK KOMPRESÖR , müşterilerine sistem kurulumu için ilk yatırım maliyeti, işletme maliyeti ve geri ödeme süresi hesabı kapsamında analiz hizmeti sunmaktadır.

sarmak.com