Ekim 2021'de Erbaa Organize Sanayi Bölgesi'nde 50 milyon TL yatırımla kurulan OmaFil İplik Fabrikası, yılda 6 bin ton iplik ihracatı gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Avrupa'nın en büyük gipe iplik fabrikası olarak faaliyet gösteren Fabrikanın Genel Müdürü Kadir Aydın, yatırım için Tokat'ın Erbaa ilçesini tercih etmelerinden ötürü duydukları memnuniyeti dile getirerek bölge halkının kendilerine kucak açtığını belirtti.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

"ÜRÜNLERİMİZİN TAMAMINI İHRAÇ EDİYORUZ"

Üretim tesislerinin devlet desteklerinden faydalanarak faaliyete geçirdiklerini söyleyen Aydın, "Fabrikamızın temelini atarken eski Başbakanımız Binali Yıldırım teşrif etmişti. Fabrikamızın açılışına da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Bey teşrif etti. Ürünlerimizin yüzde 100'ü ihraç oluyor, Danimarka, İtalya, Slovakya ve Orta Avrupa ülkelerine. İhracat yapan firmalarımıza da iplik üretiyoruz. İplik tekstilin başlangıcıdır. Tekstilin ham maddesini burada yaptığımız için çok mutluyuz." diye konuştu.

Ürünlerinin doğrudan veya sattıkları şirketler vasıtasıyla dünyanın her yerine ulaştığını kaydeden Aydın, dış satımda Türkiye'nin cari açığının kapatılması adına ellerinden geleni yapacaklarını vurguladı.

"ANADOLU'YU KALKINDIRIRSAK, TÜRKİYE'Yİ KALKINDIRIRIZ"

Yıllık 6 bin ton ihracat yapmayı hedeflediklerini ancak bu rakamı yeterli görmediklerini dile getiren Kadir Aydın, Çin'i kendilerine rakip olarak aldıklarını, elektrik zamları ve yol maliyetlerinden ötürü Türkiye'nin bir adım öne geçtiğini ifade etti.

Söz konusu avantajı yatırımcılar olarak çok iyi kullanmaları gerektiğini kaydeden Aydın, "Çin tarafındaki zamlar ve yol maliyetlerinin artması, bizim için bir fırsat aslında. Bu fırsatları iyi değerlendirmemiz lazım. Devletimizin destekleri malum. Her zaman şu şiardayız; Türkiye Cumhuriyeti, Anadolu'dan kalkınmaya başlayacak. Güzide Tokat'ın güzide ilçesi olan Erbaa'dayız. Anadolu'yu kalkındırırsak, Anadolu'yu üretimde bir nebze Bursa ve İstanbul'a yakın yaparsak, Türkiye kalkınmış olacaktır." dedi.

"ERBAA'NIN EKONOMİSİNE 50 MİLYON DOLARLIK KATKI SAĞLAYACAĞIZ"

Tersine göçü başlatmayı amaçladıklarını, Türkiye'de büyükşehirlere göç eden Anadolu insanlarının memleketlerine dönmeleri için yatırımlar yaptıklarını vurgulayan Aydın, "Böylece büyükşehirlere göç azalsın, tersine göç başlamış olsun." diyerek tersine göçü önemsediklerini belirtti.

Erbaa'da istihdam edecek eleman bulmakta zorlanmadıklarını kaydeden Aydın, "1000'in üzerinde iş başvurusu aldık. Çok güzel bir şey. İnşallah fabrikamızı büyütüp tüm iş için başvuranlara burada şans vermiş olacağız. İnşallah 6 bin ton ihracat yaptığımızda Erbaa ekonomisine 50 milyon dolarlık katkı sağlamış olacağız." ifadelerini kullandı. (AA)