Enerji, alan ve maliyet tasarrufu sağlayan multi-process kaynak makinaları çok yönlü ve kolay kullanıma sahip olmalarıyla da dikkat çekiyor. Askaynak yetkilileri multi-process kaynak makinelerinin avantajlarını şu şekilde sıralıyor:

BİRÇOK KAYNAK YÖNTEMİNDE MÜKEMMEL SONUÇLAR 

Multi-process kaynak makinalarının en büyük avantajı farklı malzeme tiplerinde en az üç farklı kaynak yöntemini bir arada gerçekleştirebilmesidir. Bu makinalar sayesinde MIG/MAG örtülü elektrod kaynak yöntemi ve TIG (Argon) kaynak yöntemleriyle farklı malzeme tiplerinde mükemmel sonuçlar elde edilebiliyor. Ayrıca bu kaynak makineleriyle özlü tel kaynağı, bazı modelleri ile toz altı kaynağı da yapılabiliyor. Makinelerin sunduğu çok yönlülük, kaynak ustalarının pek çok noktada işini kolaylaştırıyor ve iyi bir kaynak deneyimi elde edilmesini sağlıyor.

KOLAY KULLANIMLA DENENMEMİŞ KAYNAK YÖNTEMLERİNDE ÇALIŞMA İMKANI 

Multi-process kaynak makinalarının sahip olduğu kolay kullanım avantajı kaynak profesyonellerinin pek çok farklı yöntemde uygulama gerçekleştirebilmelerini sağlıyor. Yeni teknolojiyle üretilen pek çok multi-process kaynak makinası, içerisinde barındırdığı kaynak yöntemlerine ait parametreleri de hazır olarak içeriyor. Makina içerisindeki yazılımlar sayesinde; tel çapı/elektrod çapı, malzeme tipi ve kalınlığı, gaz tipi gibi parametrelerin seçilmesine imkan vererek kaynak ustalarına aşina olmadıkları kaynak yöntemlerinde de çalışma olanağı veriyor.

YÜZDE 30’A VARAN ENERJİ TASARRUFU 

İnverter teknolojisi ile üretilen multi-process kaynak makinaları bu sayede yüzde 30’a varan enerji tasarrufu sağlamakla birlikte konvansiyonel makinelere kıyasla daha kusursuz kaynak dikişleri elde edilmesini sağlıyor.

MEVCUT VE POTANSİYEL ÇALIŞMALARDA YÜKSEK PERFORMANS 

Multi-process kaynak makinaları farklı kaynak yöntemlerinin bir arada kullanıldığı ve kısıtlı çalışma alanının olduğu kaynak işlemlerinde önemli bir alan tasarrufu sağlayarak başarılı uygulamalar gerçekleştirilmesini sağlıyor. Makina parkı ve beraberindeki amortisman giderleri de bu sayede gözetilmiş oluyor. Askaynak ayrıca yeni bir kaynak makinası almayı planlayan işletmelere multi-process kaynak makinalarını incelemelerini tavsiye ediyor. Bu sayede birkaç kaynak makinasının işlevinin tek bir makina ile elde edilebileceğinin ve maliyet tasarrufu sağlanabileceğinin altını çiziyor.