Üretime başlayan Aselsan Konya'nın istihdam çalışmalarıyla ilgili bilgi veren TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Ziya Altunyaldız, firmanın tesisinde 800'ü mühendis bin 200'den fazla çalışan olacağını söyledi.

"TARİHİNDE İLK KEZ 200 MİLYAR DOLARI AŞTI"

Zorlu pandemi koşullarına karşın Türkiye'nin  dış ticaret performansının hızlı bir toparlanma gösterdiğine dikkat çeken Altunyaldız, 2021 yılının ilk çeyreğindeki yatırıma ve istihdama dayalı büyümenin ikinci çeyrekte ihracatın da desteğiyle çok daha güçleneceğini dile getirdi.

Son dönemdeki büyüme, ihracat performansı ve yatırım iştahının, Türkiye'nin ekonomik hedeflerine hızla gittiğini gösterdiğini söyleyen Altunyaldız, "Son 12 aylık ihracatımız, bir önceki döneme göre yüzde 21'lik artışla 201 milyar dolara yükseldi ve tarihinde ilk defa 200 milyar dolar seviyesini aştı." dedi.

"KONYA, OLUMLU PERFORMANSIYLA AYRIŞTI"

Konya'nın da üretim ve dış satım performansıyla öne çıktığını aktaran Altunyaldız, şehrin nitelikli ve yüksek teknolojili ürünlerde yükselen ivmesiyle sanayi ve ihracatta da Türkiye'nin önemli merkezlerinden birisi olduğunu ifade etti.

Söz konusu ilin olumlu performansıyla ayrıştığını bildiren Altunyaldız, "Temmuzda şehrimizin ihracatı yüzde 8,7 artarken ilk 7 ayda yüzde 258'lik artışla savunma sanayii başta olmak üzere katma değerli sektörlerde önemli artışlar kaydettik. Konya son dönemde nitelikli ve yüksek teknolojili ürünlere odaklanıyor. Ülkemizde 1-1,2 dolar seviyesinde olan birim başına ihracat değeri Konya'da 2,1 dolara kadar yükseliyor." ifadelerini kullandı.

"SAVUNMA SANAYİSİNDE İLK 3'E YERLEŞTİĞİMİZİ ORTAYA KOYDU"

Şehrin savunma ve havacılık sanayisi ihracatında ilk 3'te bulunduğunu belirten Altunyaldız, ASELSAN Konya'nın model bir yatırım olduğunu söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

"ASELSAN Konya, savunma sanayisinde gerçek büyümeye, teknoloji transferine ve bu gelişimini diğer sektörlere yaymaya yönelik son derece kıymetliydi. Firmamız, çok hızlı şekilde tamamlandı ve geçen yıl devreye alındı. Şu anda farklı projeleriyle üretime ve istihdama başladı. Her geçen gün istihdamını artırıyor. İnşallah 800'ü mühendis, bin 200'ün üzerinde çalışanı olacak. Bu çalışmaları diğer savunma sanayi şirketleriyle tedarik alım noktasında paylaşımı olacak. Küresel anlamda onların açılımını temin etmiş olacak. Konya'daki bu çalışmalar şehrimizin savunma sanayisinde Türkiye'de ilk 3'e yerleştiğini ortaya koydu."

"DOST VE KARDEŞ ÜLKELER İÇİN DE DEĞERLİ"

Şirketin sahip olduğu yetenek, kabiliyet ve nitelikli iş gücü açısından önemine işaret eden Altunyaldız, ayrıca fabrikada 400 nitelikli teknisyenin istihdam edileceğini kaydetti.

Tesiste Ar-Ge, inovasyon ve tasarım çalışmalarının yoğun olarak yürütüldüğünü aktaran Altunyaldız, Türkiye'nin yanı sıra dost ve kardeş ülkeler için de ihtiyaç olabilecek ürünlerin üretilmesi açısından tesisin önemine vurgu yaptı. (AA)