Türkiye yapılanmasına 2014 yılında başlayan Argo Hytos Türkiye’nin Şirket Müdürü Gürbüz Kançal, İOSB Tormak Sanayi Sitesi’nde başladığı çalışmalarına yeni makina imalatçıları, son kullanıcılar ve satış noktalarını geliştirerek devam ettiklerini söyledi

Hangi sektörlerle Argo Hytos, ağırlıklı olarak çalışıyor?

Biz Türkiye’de faaliyet gösteren küçük bir firmayız. Daha çok OEM ve satıcı firmalar ile çalışıyoruz ve son kullanıcılara gitmiyoruz. Tarım makinaları, iş makinaları, yol yapım makinaları ve bazı endüstriyel makinalar ile ilgileniyoruz. Bağlı olduğumuz FSP Holding, dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren bir firmadır. Almanya, Çek Cumhuriyeti, Çin ve Hindistan’da fabrikaları bulunuyor. Brezilya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç gibi ülkelerde sistem imalatı yapmaktadır. Türkiye dahil olmak üzere birçok ülkede kendi şubeleri bulunmaktadır.

Argo Hytos’un genel anlamda ürünleri hakkında bilgi verir misiniz?

Firmamızın ürünleri üç ana başlık altında toplanır: Akışkan filtrasyon ürünleri (Filtreler) ürün yelpazesinde emiş, dönüş, basınç, kombi filtreler ve havalandırma kapakları bulunur. Akışkan kontrol ürünleri (Kirlilik ölçüm cihazları, sensörler, harici filtrasyon sistemleri); akışkanın temizliğinin kontrolüne yönelik birçok cihaz ve harici filtrasyon sistemleri ürün yelpazesindedir. Akışkan yönetim ürünleri (Valfler) ise NG4-6-10-16 25 yön denetim valfleri, oransal valfler, basınç emniyet valfleri, kartriç vidalı slip in valfler ve çok özel valfler ürün yelpazesinde yer almaktadır.

Peki, söz konusu gam içerisinde tarım makinaları sektörü daha çok hangi ürünlerinize rağbet gösteriyor?

Tarım makinalarının otomatik vites kutusu ve debriyaj grubu kontrol ve hidrolik yağ filtrasyonu hakkında çalışıyoruz.

Talep edilen ürünleri, müşterilerinize teslim süreniz ne kadarlık bir dönemi kapsıyor?

Bu soru anlatılması çok kolay bir soru değil. Ancak tüm müşterilerimiz üretim planlarını bizimle doğru paylaşırsa zamanında malzemeleri kendilerine veriyoruz ve emniyet stoğu tutuyoruz.

OEM müşterilerinizden bahsedecek olursak… O taraftaki gelişim ne boyutta?
Bizim özellikle OEM müşterilerimiz konularına vakıf olan müşterilerdir. Beraber projeler geliştiriyoruz. Muhakkak ki onlar sadece hidrolikle ilgilenmedikleri zaman, işin mekaniğiyle kimi zaman hatta elektroniğiyle dahi ilgilenmek durumunda kaldıkları için farklı istekleri olabiliyor. Fakat biz genelde üç ile dokuz aylık bir periyotta onlarla konuları belli bir noktaya getirebiliyoruz. 

Son dönemde tarım makinaları sektörü için yaptığınız en son proje nedir?

Otomatik vites uygulaması yapıldı. Tamamen firma, mühendislik firması ve bizim ortaklaşa geliştirdiğimiz bir projedir. 2019’da seri üretime geçilecektir.