İSTANBUL (AA) - Arçelik, eriyen buzullara dikkati çekmek ve sürdürülebilirlik için Afrika'nın zirvesi Kilimanjaro ve Avrupa'nın en yüksek dağı Elbrus'un ardından, Asya kıtası dışında dünyanın en yüksek noktası olan Aconcagua'ya tırmanacak.

KİLİMANJARO, ELBRUS'UN ŞİMDİ DE ACONCAGUA

Arçelik, "Dünyaya Saygılı, Dünyada Saygın" bakış açısıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Arçelik’in en üst düzeyinden, çalışanlarına kadar ki bir kadro, eriyen buzullara işaret edebilmek için, Arjantin’in 6 bin 962 metrelik zirvesi Aconcagua Dağı'na çıkacak.

PATRONLAR, SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK İÇİN ZİRVEDE...

Kurutucu ve Elektrik Motorları Direktörü Alp Karahasanoğlu, Arçelik Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Bulgurlu, Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu, Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 6 kişilik ekibin zorlu tırmanışı 15 gün sürecek.

Arjantin ile Şili’ye sınırında bulunan Aconcagua Dağı’nın 10 kilometreye kadar uzayan, birbirinden zorlu 5 buzulu biliniyor.
Profesyonel rehberlerle birlikte gerçekleştirilecek tırmanış ekibi, "aklimatizasyon" denilen, belirli bir yükseklikten sonra vücudu rakımın basıncına alıştırma işlemi ile çetin dağ koşullarına uyum sağlamaya çalışacak.