Sanayi-üniversite iş birliği kapsamında, Borçelik ve Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) arasında geniş kapsamlı bir protokol imzalandı.

"ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞ BİRLİĞİNDE YENİ BİR SAYFA AÇIYORUZ"

İmza töreni Borçelik Ar-Ge, Dijital Dönüşüm, Bilgi Teknolojileri ve Yönetim Sistemleri İcra Kurulu Üyesi Baran Burat, Ar-Ge Direktörü B. Celal Seyalıoğlu, TAÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ve TAÜ-UYAM Direktörü Dr.-Ing. Çağatay Elibol’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

TAÜ Beykoz kampüsünde düzenlenen törenin ardından Borçelik Ar-Ge faaliyetleri için tahsis edilen laboratuvar alanına ziyarette bulunuldu. 

HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK

Borçelik Ar-Ge, Dijital Dönüşüm, Bilgi Teknolojileri ve Yönetim Sistemleri İcra Kurulu Üyesi Burat, imza töreninde yaptığı konuşmada Ar-Ge'ye verdikleri önemin altını çizdi ve şu ifadeleri kullandı:

 "Firma olarak Ar-Ge ve inovasyon yolu ile değer yaratan yeni çözümler geliştirmeyi amaçlıyoruz. Yüksek katma değerli malzemelerin üretimi ile ülkemizin ihracatçı sektörlerinin tedarikçisi olma ve ülkemiz ekonomisini destekleme hedefimiz doğrultusunda malzemede farklılaşmaya odaklanıyoruz. Borçelik Ar-Ge Merkezi’nde yürüttüğümüz çalışmalarla yeni üretim ve yazılım teknolojileri ile katma değeri yüksek yeni ürünler geliştirmeye devam ediyoruz. Türk-Alman Üniversitesi ile imzaladığımız bu anlaşmayla üniversite-sanayi iş birliğinde yeni bir sayfa açıyoruz. Yapacağımız iş birliği ve geliştireceğimiz projelerle gerek akademik birikime gerekse de sektörün gelişmesine ve ülkemizin kalkınmasına önemli katkılarda bulunacağımıza inanıyorum."

"BİR ADIM ÖNE GEÇME FIRSATI YAKALAYACAKLAR"

TAÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat ise, üniversite-sanayi iş birliğine verdikleri önemi vurgulayarak, bu kapsamda hayata geçirdikleri ve alanında tek yapılanma olan UYAM merkezlerinin kurulumunu örnek verdi.

Söz konusu alanda Türkiye'nin önde gelen firmalarının Ar-Ge/Ür-Ge faaliyetlerine ve akademi ortaklıklarına temel oluşturacak altyapıyı devlet katkısı ile kurduklarını belirten Prof. Dr. Akkanat, "Merkezimizin bünyesinde oluşturulan geniş sektörel konsorsiyumun içinde yer alan firmaların, akademi iş birliğinde lokasyon avantajını da kullanmak suretiyle üniversitemiz öncelikli alanları arasında yer alan İleri Teknoloji Yeni Nesil Malzeme ve Teknoloji Geliştirme faaliyetlerinde bir adım öne geçme fırsatı yakalayacaklarına inanıyorum." dedi.

"ÖNCELİĞİMİZ, YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER GELİŞTİRMEK"

Konuyla ilgili olarak UYAM Direktörü Dr.-Ing. Çağatay Elibol da "Ana faaliyet modeli ulusal/uluslararası alanda sektör paydaşları ile yürütülecek yüzey araştırmaları doğrultusunda Ür-Ge’ye dayalı Ar-Ge faaliyetleri ile test, analiz ve ileri karakterizasyon üzerine oturtulmuş UYAM A.Ş. olarak Borçelik ile hayata geçirdiğimiz iş birliğinden büyük memnuniyet duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Dr.-Ing. Elibol, ticari önem taşıyan, yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilmesinin hem UYAM bünyesinde hem de Borçelik ile imzaladıkları iş birliği protokolü çerçevesinde öncelikli hedefleri arasında bulunduğunu sözlerine ekledi.

PROTOKOL NELERİ KAPSIYOR, NELER HEDEFLENİYOR?

İmzalanan protokol; yüzey işlem, fonksiyonel kaplama malzemeleri ve korozyon önleme gibi yüzey mühendisliği konuları başta olmak üzere; ileri nesil çelikler, ileri karakterizasyon, test ve analiz yöntemleri, metalik alaşımlar ve şekil alabilirlik analizleri gibi sanayi ve akademide ihtiyaç duyulan birçok alanı kapsıyor.

Malzeme-ürün-tasarım geliştirme çalışmalarını, validasyon ve uygulama çözümlerini global çerçevede ele alıyor. Sürdürülebilirlik, dijital dönüşüm, akıllı üretim ve çevik yaklaşım odaklı ulusal ve uluslararası projeleri hayata geçirme fırsatlarını içeriyor.

Borçelik, bu iş birliği sayesinde geliştirilecek yüksek katma değerli, yenilikçi ürün ve teknolojiler ile sektöründeki öncü pozisyonunu global düzeye taşıyacak. Türk-Alman Üniversitesi, sanayi ile iş birliğindeki vizyonunu ülkenin ana sanayi çerçevesine genişletirken, yapılacak tüm mühendislik ve Ar-Ge/Ür-ge çalışmaları, öğrencileri için de Borçelik’te staj ve istihdam imkanlarını beraberinde getirecek.