Anadolu Isuzu, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2021 verilerine göre midibüs segmentinde 18. kez ihracat şampiyonu olarak önemli bir başarı elde etti.

MİDİBÜS DIŞ SATIMDA PAYI YÜZDE 52 OLDU

Türkiye’nin toplam midibüs ve otobüs ihracatı içindeki payını yüzde 17,2'ye çıkaran Anadolu Isuzu, ihracat geçmişindeki en yüksek seviyeye ulaştı. Firmanın sadece midibüs dış satımdaki payı ise yüzde 52’ye ulaştı.

Şirketin, yurt dışı pazarlardaki başarısını yükselen satış ve teslimat rakamları ile geçtiğimiz yılda yeni rekorlarla perçinlemeyi sürdürdü.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

DÜNYADA TERCİH EDİLİYOR, ÖDÜLLER KAZANMAYA DEVAM EDİYOR

Gebze'de konumlanan üretim tesislerinde üretim kalitesini daha fazla artırma hedefiyle hayata geçirdiği "Akıllı Fabrika" projesinin ilk fazını tamamlayan firma, güvenli, konforlu, sessiz, modern ve çevre dostu midibüs ve otobüsleri ile dünyada gün geçtikçe daha çok tercih sebebi oluyor. Söz konusu araçlar, dünya genelinde birçok kentte belediyelerin ve ulaşım alanında faaliyet gösteren işletmecilerin ihtiyaç ve taleplerini karşılıyor.

Firma, halihazırda tamamen elektrikli ve yüzde 100 Biogas uyumlu CNG motorlu çevreci araçlar da dahil olmak üzere, otobüs ve midibüs segmentinde 12 farklı model ve toplam 47 ayrı versiyonun üretimini ve dış satımını yapıyor.

Bu bağlamda birçok saygın ödül de kazanan şirket, son olarak geçtiğimiz aylarda Kendo/Interliner 13 CNG modeli ile Sustainable Bus Award organizasyonu çerçevesinde, 7 Avrupa ülkesinden oluşan jüri tarafından "Yılın Sürdürülebilir Otobüsü 2022" ödülünün sahibi olmuştu.

"YÜZDE 10'LUK PAYLA ÖNEMLİ BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK"

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Anadolu Isuzu Genel Müdürü Tuğrul Arıkan, firma olarak 2021 yılında yakaladıkları ivmeden ve özellikle ihracatta elde ettikleri başarılardan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, "Geride bıraktığımız yıl midibüs segmentinde ihraç ettiğimiz araç sayısı en yakın diğer ihracatçı firmanın 4 katı olarak gerçekleşti. Segmentte şirketimiz için artık geleneksel hale gelen ‘İhracat Şampiyonluğu’nu 18. kez elde etmeyi başardık." dedi.

Arıkan, toplam otobüs dış satımında yüzde 10’luk paya ulaşarak söz konusu segmentte de önemli bir başarı elde ettiklerini dile getirdi.

"TÜRKİYE EKONOMİSİNE ÇOK YÖNLÜ KATKI SAĞLAMAYI SÜRDÜRECEĞİZ"

Türkiye'nin, dünyanın otobüs üretim merkezi konumunda olduğu göz önüne alındığında başarının öneminin daha net görüleceğini kaydeden Arıkan, "Türkiye’den yapılan toplam otobüs ve midibüs ihracatı 2021’de sektör genelinde yüzde 24 düşerken, Anadolu Isuzu olarak aynı dönemdeki adet bazlı ihracatımızı yüzde 113 arttırdık. Bu açıdan 2021 yılı, 2008 ve 2019’un ardından ihracat tarihimizdeki en iyi üçüncü yılımız oldu." ifadelerini kullandı.

Anadolu Isuzu Genel Müdürü Arıkan, "Firma olarak üreterek, ihracat yaparak Türkiye’nin ekonomisine nitelikli, çok yönlü katkılarda bulunmaya devam edeceğiz." diyerek sözlerini noktaladı. (AA)