Amasya'nın Suluova ilçesinde faaliyet gösteren Neta Baskül Tartı Sistemleri, ürettiği taşıt kantarlarının 30 ülkeye ihracatını gerçekleştiriyor.

DIŞ SATIM KAPASİTESİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Mekanik kantar imal etmek üzere 1979 yılında kurulan ve yıllar içinde elektronik kantarlar üretmeye başlayan firma, bugün Suluova OSB'de 5 bin metrekarelik alan üzerine kurulu fabrikasında görev alan 18 çalışanıyla faaliyetlerine devam ediyor.

Ürünlerinin yarısından fazlasını Azerbaycan, Bulgaristan, Gürcistan ve Kırgızistan'ın da aralarında bulunduğu 30 ülkeye ihraç eden şirket, taşıt kantarı konusunda ihracat kapasitesini artırmayı hedefliyor.

"ÜRETTİĞİMİZ KANTARLARI BİRÇOK İLDE GÖREBİLİRSİNİZ"

Neta Baskül Tartı Sistemleri İşletme sahibi Ömer Düzüretimde güncel teknolojiden yararlanarak özgün tasarımlar gerçekleştirdiklerini söyledi.

Düz, 60 yıllık mazisi bulunan şirketleri ile ilgili şöyle konuştu:

"Babamın kurduğu atölyede, mekanik kantarlar üreterek işe başladık, daha sonra teknolojinin gelişmesiyle beraber, teknolojik yapıda elektronik kantarlar yapmaya başladık. Taleplere yetişemeyince fabrika kurduk ve ihracat yapmaya başladık. Şimdi birçok ülkeye ürünlerimizi gönderiyoruz. Türkiye'de de tüm şehirlerde; maden ocaklarında, un ve şeker fabrikalarında, belediyelerin sebze hallerinde ürettiğimiz kantarları görebilirsiniz."

"SIRADAKİ HEDEFİMİZ AFRİKA ÜLKELERİ"

Fabrikalarında günde ortalama 1 kantar ürettiklerini, 2021 yılında 200 kantarın dış satımını yaptıklarını belirten Düz, ihracat yaptıkları ülke sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Fabrika kurmadan evvel birçok kişinin kendilerine farklı şehirlere yatırım yapmalarını önerdiğini kaydeden Düz, tercihlerini doğup büyüdükleri topraklardan yana kullandıklarını bildirdi.

Ürünlerinde "Suluova-Amasya" yazmasının kendilerini gururlandırdığını aktaran Düz, "Biz üretmeye, istihdam sağlamaya ve ülkemiz ekonomisine katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Anadolu'da bulunan Suluova gibi küçük bir ilçeden 30 ülkeye ihracat yapmak, bizim için onur ve mutluluk kaynağı." ifadesini kullandı.

Ömer Düz, son senelerde gerçekleştirdikleri çalışmalarla kalitelerini diğer ülkelere kanıtlamaya çabaladıklarını ve yeni hedeflerinin Afrika pazarı olduğunu vurguladı. (AA)

HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK