Çelik konstrüksiyon delik delme hatlarındaki teknolojisini Türkiye’den dünyaya taşıyan Akyapak, bu yıl küçük ve orta ölçekli yapısal çelik imalatçıları için geliştirdiği Meteor 1200 modeli ile dikkatleri çekiyor. Firma, bu makine ile daha küçük alanlarda çok yönlü işleme kabiliyeti sunmayı planlıyor.  

Makineleriyle büyük ve zorlu malzemeler için güçlü çözümler sunan Akyapak Makine, teknolojik yatırımları ve yenilikçi Ar-Ge departmanları ile ürün portföyünü çeşitlendiriyor. Akyapak’ın son geliştirdiği Akyapak METEOR 1200 tek spindle delik delme hattı ile daha küçük alanlarda çok yönlü işleme kabiliyeti sunuyor. En önemlisi de kısa zamanda yatırımını amorti ediyor. Tamamen CNC kontrollü, 6 adet otomatik takım değiştirici, lazerli otomatik malzeme ve takım boy ölçme teknik özelliklerine sahip METEOR 1200’ün delik delme kapasitesi ise 10-40 mm çapları arasında. Kullanıcıları, tek spindle delik delme hattı METEOR 1200 ile çeşitli şekillerde cep işleme, slot açma, dalma, klavuz ve frezeleme, havşa açma gibi işlemleri Akyapak güvencesiyle gerçekleştirebiliyor.  

Pazarda sac, boru ve profil bükme makineleri ile dünyada sayılı üreticinin faaliyet gösterdiği çelik konstrüksiyon hatları üretimi ile öne çıkan Akyapak Makine, bombe pres, kaynak çözümleri ve oxy-plazma kesim makineleri ile de birçok farklı sektörün ihtiyacını karşılıyor. Yıllık ortalama bin 500 adet makine üreten Akyapak, üretiminin yüzde 80’nini 6 kıtada 112 ülkeye ihraç ediyor.

1962 yılında kurulan Akyapak Makine, üretim faaliyetlerine Akçalar Sanayi Bölgesi’nde üç farklı lokasyonda devam ediyor. Bu yıl devreye alınması planlanan 8 bin 100 metrekarelik ilave tesis yatırımlarıyla Ar-Ge merkezini genişletmek istiyor. 

Türkiye dışında da yatırımlarını sürdüren Akyapak, Amerika ve Rusya’da satış ve servis hizmetlerini yerinde sunmayı hedefliyor. Bu hedefine ulaşabilmek içinse AkyapakUSA ve AkyapakRussia’yı açtı. AkyapakUSA yapılanması için,Florida - Tampa’da bin 500 metrekarelik sergi ve satış alanı da bulunuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Akyapan Makine Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyapak, “Endüstri 4.0 süreci bizi de yüksek teknoloji ve yüksek kalite sahibi ürünlere yöneltiyor. Dünyanın önde gelen üreticileri gibi bizim de ürün gamı içerisinde yer alan makinelerimizin büyük bir bölümünün yazılımları bünyemizdeki ekibimiz tarafından geliştiriliyor. Böylelikle müşterilerimizin karşılaştığı sorunlara en hızlı şekilde müdahale ederek çözüm sağlayabiliyoruz. Önümüzdeki dönemde Endüstri 4.0’a uyumlu, yüksek teknoloji sahibi ürünlere yönelen firmaların diğerleri ile arasında fark olacağına inanıyorum" dedi.