Akyapak Makine, imal ettiği özel makinalarla da sektörde fark yarattı. Akyapak Makine son olarak Hindistan ve Avustralya’ya anahtar teslim projeleriyle dikkatleri çekti. Akyapak Makine Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyapak; üretim modelleri yanında yenilikçi yaklaşımları sayesinde proje bazlı sipariş ve üretim yönetimleri ile fark yaratmaya devam ettiklerini belirtti.  Levent Akyapak; “50 yılı aşkın seri üretim tecrübemiz yanında özel mühendislik projeleri üreten ve uygulayan bir çözüm merkeziyiz. Yapısal çelik işleme hatlarımıza çift şerit testere entegrasyonu ve özelleştirilebilen yerleşim uygulamamız ile dünyanın en büyük çelik işleme şirketlerinden birinin tercihi olduk. Yine aynı şekilde, savunma sanayi, madencilik ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren yine alanının öncüsü Avustralyalı bir şirket de dünya pazarında rekabetçi olabilmek için Akyapak makinalarını seçti” dedi.

Ar-Ge, üretim ve satış tecrübeleri ile sektörde, bayi ve müşterilerine daima kalite ve güveni sunduklarını paylaşan Levent Akyapak; imal ettikleri özel makinaların dünyanın dört bir yanında Akyapak Makine güvencesi ile çalıştığını söyledi.  Proje bazlı sipariş ve üretim yönetimi ile ilgili sözlerine ise “Her bir özel sipariş yeni bir ürün anlamına geliyor bizim için. Elbette ki daha önce ürettiğimiz ürünlerle kesişim noktaları olsa da proje tipi üretim gerçekten bir yenilik ve bu yeniliği elde etmek için özel bir çaba gerekiyor. Tüm dünyadan her büyüklükte üretici firma ya da savunma, petrol&gaz, çelik konstrüksiyon üretimi gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmalar üretimlerinde entegrasyon istiyorlar. Bu özelliklere sahip, özel olarak projelendirdiğimiz çift testere entegrasyonlu delik delme hatlarımızın yakın zamanda sevkiyatını gerçekleştirdik.  Akyapak Makine uzun yıllara dayanan bilgi, birikim ve teknolojisi ile bunu başarıyor.” şeklinde devam etti. Tüm dünyaya hizmet götüren geniş hizmet alanları ile yalnızca ülkemizde değil dünyada önemli pek çok projenin üretim ve inşa süreçlerinde çeşitli roller üstlendiklerini hatırlatan Akyapak Makine Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyapak, mevcut üretim gücüyle yetinmeyeceklerinin ve başarmak istedikleri yeni büyük projelerin sinyalini de verdi. 

Sac, boru ve profil bükme, delik delme ve çelik konstrüksiyon hatları yanında bombe pres, kaynak çözümleri ve oxy-plazma kesim makinaları üreten Akyapak Makine faaliyetini 32 bin metrekarelik kapalı alanda sürdürüyor. Akçalar Sanayi Bölgesi’nde üç farklı lokasyonda üretime devam eden firma, bu yıl devreye alınan 8 bin 100 metrekarelik ilave tesis yatırımı ile üretim kapasitesini daha da genişletti. Akyapak Makine, Türkiye dışında da yatırımlarını sürdürüyor. Özellikle Amerika ve Rusya’da satış-servis hizmetlerini yerinde sunabilmek amacıyla AkyapakUSA ve AkyapakRussia yapılanmalarını açtı. Bu sayede bayi ve müşterilerine daha hızlı çözüm sağlıyor. Tampa’da bin 500 metrekarelik showroomu bulunan   AkyapakUSA lokal teknik servis ve satış ekibiyle hizmet veriyor.