Lastik, jant ve akü sektörlerinde üretimden tüketime doğrudan tedarik sağlayabilen AKO Akü, Türkiye'nin ve dünyanın savunma sanayisinde kullanılacak D7 tipi akülerin üretimine başladı.

AR-GE'Sİ ÜÇ YIL SÜRDÜ, DAHA HAFİF VE GÜVENLİ HALE GELDİ

Çankırı fabrikasında üretilen ürünlerin önceliğini Türk savunma sanayisi olarak belirleyen firm, sonrasında da NATO ve tüm dünyanın tercih edilen tedarikçisi olmayı hedefliyor.

Üç yıl süren Ar-Ge çalışmalarının neticesinde, "Dünyadaki en iyilerden" olduğu kabul edilen ürünlerin performans özellikleri "daha güvenli ve daha hafif" bir seviyeye getirildi.

NİSAN AYI İTİBARIYLA SERİ ÜRETİME BAŞLANDI

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan AKO Akü Genel Müdürü Dr. Hulki Büyükkalender, AKO Grup’un güçlü finans ve vizyonu sayesinde gerçekleştirilen maliyetli çalışmanın; uzman Ar-Ge üretim ve bakım ekiplerinin üç yıllık yoğun mesaisi neticesinde başarıya ulaştığının altını çizdi.

"Türkiye’de şu an için sadece AKO Akü’de bulunan ‘Matrix Press ve Kaizen Tüneli’ teknolojisiyle küresel bazda elde edeceğimiz rekabet ile ülkemizi bu alanda başarıyla temsil etmeyi hedefliyoruz" diyen Dr. Büyükkalender, ilk prototipi 2018'de yapılan akülerin deneme ve test çalışmalarını 2021'in sonuna kadar devam ettiğini aktardı.

Nisan ayı itibarıyla üretim hatlarında seri üretimine başlanan D7 tipi akülerin ilk önce sulu ardından AGM ve Jel olarak planlandığını ve bunların 2023'ün sonunda hazır olacağını belirtti.

"ÖNCELİĞİMİZ, TÜRK ORDUSUNA YERLİ VE MİLLİ TEDARİKİNİ SAĞLAMAK"

Hedeflerini ilk etapta NATO sonrasında tüm dünyanın tercih edilen tedarikçisi olmak olarak açıklayan Dr. Büyükkalender, önceliklerinin de Türkiye savunma sanayisine ve Türk ordusuna ürünlerin yerli ve milli tedarikini sağlayarak avantajlarının Türkiye'de yaşanmasına imkan vermek olduğunu dile getirdi.

AKO Akü Genel Müdürü Dr. Büyükkalender, şirketlerinin Ar-Ge 250 araştırmasında 2019 yılında sektöründe en fazla Ar-Ge yatırımı gerçekleştiren ve 2020 yılında ise Türkiye’de akü sektörü şirketleri arasında ilk sırada yer aldığını hatırlatarak ürünün özellikleriyle ilgili şu bilgileri verdi:

"AĞIR TİTREŞİMLERE, DARBELERE VE UÇ SICAKLIKLARA DAYANIKLI"

"Ürünün en büyük özelliği, aküyü oluşturan plakaların hem ızgaraları hem de aktif malzemesi Türkiye’de sadece AKO Akü de bulunan proseslerden geçmekte. Benzer prosesler ABD ve Kore’deki birkaç şirkette daha mevcut olsa da Türk mühendislerin üzerinde uzun yıllardır çalışarak gerçekleştirdiği dizaynlara ve ekipman modifikasyonlarına göre üretiliyor. Hem pozitif hem negatif plakalarında kullanılan Matrix Press teknolojisi Türkiye için bir ilk. D7 Tank Aküsü, ağır titreşimlere, darbelere  ve uç sıcaklıklarda (+75 C/ -40 C) çalışabilme yeteneğine sahiptir."

GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ

"ÜRETİM KAPASİTEMİZİ 1,5 MİLYON ADET ARTIRACAĞIZ"

Küresel rekabette teknoloji farkı ile maliyetleri minimize ederek Türkiye’ye döviz kazandırmayı hedeflediklerini ifade eden Dr. Hulki Büyükkalender, firmalarının Avrupa ve dünya rekabetinde ölçek ve performans katkısıyla pazar payını büyütmek istediklerini söyledi.

Dr. Büyükkalender son olarak ABD ve Avrupa dahil 86 ülkeye ihracat gerçekleştiren AKO Akü’nün yıl içerisinde üretim kapasitesini de 3 milyon 500 binden 5 milyon adede yükselteceğini sözlerine ekledi.