Bu tam otomatik tesisler, şirketin torna tezgahlarının, işleme merkezlerinin ve çift kolonlu makinalarının baştan sona üretilmesini sağlıyor. Kapsamlı uzmanlığını yerel üreticiler için erişilebilir kılmak ve teknik desteği ve satış sonrası hizmeti artırmak için Okuma, yakın zamanda Hindistan'da buna özel bir teknik merkez açtı.

KAPSAMLI AKILLI ÜRETİM UZMANLIK BİLGİSİ

Asya'daki gelişmekte olan pazarların olumlu ekonomik gelişiminin yanı sıra popüler GENOS torna tezgahları ve dikey işleme merkezleri için artan uluslararası talebe cevaben Okuma, bu Ağustos ayında Tayvan'da yeni bir tesis açtı. Okuma, başarılı akıllı fabrikaları Dream Site 1 ve Dream Site 2’nin bilgilerinden yararlanarak, bu son teknolojiye sahip tesisine de aynı yüksek seviyedeki otomasyon ve IIoT bağlantısını uyguladı. Aylık 300 ünite üretim kapasitesine ulaşmak için 14 bin 300 metreküplük tesis, akıllı makinaları birbirine bağlamak, operasyon ve makina ilerleyişini takip etmek ve IIoT aracılığıyla doğru iş talimatları vermek için Okuma'nın akıllı üretim çözümü Connect Plan’ı kullanıyor. Makina kullanımından montaj çalışmalarına kadar her şeyin gerçek zamanlı veri analizi ve gelişmiş görselleştirilmesi, üretkenliği en üst düzeye çıkarmaya ve üretimi günlük olarak geliştirmeye hizmet ediyor.

ÜRETİM KAPASİTESİNİ YÜZDE 30 ARTIRMA

Entegre bir üretim üssü olarak Japon Kani tesisi, Okuma'nın dikey ve yatay işleme merkezlerinin yanı sıra çift kolonlu makinaların üretimi için çok önemli oldu. Yüksek karışımlı, düşük hacimli üretim için sürekli artan ihtiyaç, Okuma'nın Kani üssüne yeni bir akıllı fabrika eklemesine etken oldu. Tayvan’daki yeni fabrika ve Okuma’nın 2017 yılında açılan Dream Site 2’si gibi, K6 da makina parçalarının 7/24 kesintisiz üretilmesini sağlamak için Connect Plan, akıllı makinalar, robotlar ve esnek üretim sistemlerini (FMS) birleştirecek. Okuma, otomatik parça üretimini montaj süreci ile senkronize ederek, işleme merkezlerinin toplam üretim kapasitesini yüzde 30 artırmayı hedefliyor. K6 inşaatının Ağustos ayında başlaması ve Mayıs 2019'da işletime geçmesi bekleniyor.

GENİŞLETİLMİŞ SATIŞ VE SERVİS İŞLEMLERİ

Hindistan’ın istikrarlı ekonomik büyümesi, yerel sanayide bir artışa neden oldu. Okuma otomotiv, tarım ve inşaat sektörlerindeki üreticilerin taleplerini karşılamak için bu yaz ilk Hindistan merkezli satış ve teknik servis üssünü açtı. Avrupa'daki Okuma Teknik Merkezleri (OTC) gibi bu yeni tesis, üreticilere Okuma ürünlerinin yanı sıra geliştirilmiş servis parçaları envanteri aracılığıyla daha hızlı ve daha kapsamlı servis ve satış sonrası destek sağlıyor. Tesisin ziyaretçileri, Okuma'nın en son yeniliklerini teşhir salonunda görebilir ve hatta makinalarda test kesimleri yapabilir. Aynı zamanda, Okuma uzmanları ile teklifleri ve üretim zorluklarını yerinde konuşabilirler.

Okuma Europe GmbH, 1898 yılında Nagoya, Japonya’da kurulan CNC (bilgisayarlı sayısal denetim) tezgahlarında dünya lideri olan Okuma Corporation’ın Almanya merkezli satış ve servis iştirakidir. Şirket, CNC makinalar, kumanda, motorlar, kodlayıcılar, tornalar ve Okuma tarafından CNC kontrollü üretilen tüm ürünlere sahip tek kaynaklı sanayinin tek tedarikçidir. Kapsamlı, yerleşik servis korumayla ikiye katlanmış Okuma’nın yenilikçi ve güvenilir teknolojisi kullanıcıların karlılığı maksimuma çıkararak sürekli olarak güvenle çalışmasına olanak vermektedir. Endüstri lideri dağıtım ağıyla birlikte Okuma müşterileri güçlendirerek ve günümüzün talep edilen üretim ortamında rekabetçi avantaja olanak vererek kaliteyi, üretkenliği ve randımanı kolaylaştırmaktadır.