Siemens SINUMERIK 840D sl CNC kontrollü VARIAXIS i-500, çoklu yüzey işleme için tasarlandı. Ayrıca daha kısa bir süreç, yüksek hassasiyet ve benzersiz bir makina ergonomisi ortaya koyuyor. Makina, X, Y ve Z eksenlerinde 56/60/60 m/dak hızlı boşta hareket hızıyla birleşen 12,000 devir 22kW iş mili sayesinde üretkenliğini en üst seviyeye çıkarıyor. Ayrıca VARIAXIS i-500 Siemens, 4,5 saniyelik çipten çipe takım değişimiyle 500 mmø'ye kadar bileşen işleyebilen büyük bir çalışma cebine sahip. VARIAXIS i-600, Siemens SINUMERIK 840D sl kontrolüyle kullanılabilen bie diğer makina. Bu makinada ise 700 mmø ve maksimum 450 mm yüksekliğe kadar iş parçası işleyebilen sınıfının en büyük işleme cebi bulunuyor. 12000 dev/dak yüksek hızlı ana iş mili ve X, Y ve Z eksenlerinde 60/60/56m/mm hızlı boşta hareket oranıyla hızlı kurulum ve daha kısa işlem süresi gerektiren mühendislik uygulamaları için ideal.

OPTİMUM SAĞLAMLIĞI GARANTİ EDİYOR

VARIAXIS i-600 Siemens, Y ekseni sarkması olmadan optimum sağlamlığı da garanti ediyor. Bunun nedeni ise tamamen döküm gövde yapısı ve köprü tipi konstrüksiyonun sağladığı inanılmaz hassaslık. Gelişmiş konumlandırma hassasiyeti ve daha az sürtünme için helisel masuralı kam dişli teknolojisi ve doğrusal masuralı kızaklar tercih edilmiş. İçten soğutmalı vidalı miller, yüksek hızda uzun süreli çalışma durumunda sabit işleme hassasiyeti sağlıyor.

AKTİF TİTREŞİM KONTROLÜ

VARIAXIS i-600 Siemens’te bie dizi akıllı fonksiyon bulunuyor. Bunların arasında, ortam sıcaklığındaki değişimi algılayıp uyum sağlayan akıllı termal koruyucu ve hassaslığı sağlamak için otomatik olarak telafi işlemini gerçekleştirmesi yer alıyor. Ayrıca makinada Aktif Titreşim Kontrolü (AVC) da mevcut. Bu özellik, yüksek kalitede işlenmiş yüzey sağlamanın yanı sıra düşük takım ucu titreşimi ve düşük takım aşınması avantajı sunuyor.