Kuruluşunun 50. yılını geride bırakan enjeksiyon makinası üreticisi Hürmak Makina’ya Rusya’da üretim davetinde bulunuldu.

Bu doğrultuda Hürmak ve Rusya hükümeti arasında gerçekleştirilecek iş birliği ile ilk aşamada 50 enjeksiyon makinasının üretilerek pazara sunulması amaçlanıyor. 

ÜRETİM İÇİN ANLAŞMAYA VARILDI

Firmanın ilk olarak temmuz ayında Rusya’da düzenlenen INNOPROM Fuarı’na katılımı esnasında görüşmeler başlamış, iş birliği konusunda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Gül Batur ve mevkidaşları Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov ile konuşulmuştu.

İlk adımların ardından Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda üretimin yerelleştirilmesi amacıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Toplantı neticesinde Rus yetkililer Hürmak’ı ziyaret ederek Rusya’da gerçekleştirilmesi planlanan üretim için hazırlanan yol haritası üzerinde mutabakata vardı.

“PAZARI DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Mutabakata doğrultusunda Rusya, Belarus, Kırgızistan, Kazakistan ve Ermenistan’ın yer aldığı Avrasya Ekonomik Birliği ülkelerinin yıllık ortalama 3 bin adet olan enjeksiyon makinası ihtiyacının tamamı ithalat yoluyla karşılanırken, söz konusu iş birliğiyle ilk etapta 50 enjeksiyon makinası üretilip pazara sunulacak ve mevzuat düzenlemeleriyle sanayicilerin yerli ürün alımına teşvik edilecek.

Rusya’nın kamu şirketi Atlant’ın tesislerinde 2020 yılı için Hürmak lisansı ile 50 enjeksiyon makinası üretimi ile iş birliğinin başlayacağını ifade eden Hürmak Yönetim Kurulu Başkan Vekili Burç Angan, pazarı gözlemleyeceklerini ve talep doğrultusunda 2021 yılında tesisleşme ve istihdam konusunda değerlendirme yapacaklarını belirtti.  

INTERPLASTICA’DA BİR ARAYA GELECEKLER

Şubat ayı sonuna kadar ayrıntılı pazar analiz çalışması ile beş yıllık yol haritasının ortaya konulacağının ve tarafların 28-31 Ocak 2020 tarihlerinde Moskova’da düzenlenecek Interplastica Fuarı’nda bir araya gelmesinin planladığı ifade edildi.