Modern ve tam entegre üretim tesisinde 70’ten fazla makina çeşidiyle yıllık 40 bin adet üretim kapasitesine sahip Özçelik Makina, 5 kıtada 90’ı aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

Alüminyum, plastik profillerin işlendiği ve diğer endüstriyel faaliyetlerde kullanılan makinaların üretimini gerçekleştiren firmanın Genel Koordinatörü Mustafa Özçelik ile son dönem ürünlerini, projelerini ve gelecek hedeflerini konuştuk. 

Markanız ülkemize alanında ne gibi ilkleri kazandırdı? Hangi başarılara imza attı?

Özçelik Makina; alüminyum, plastik profillerin işlendiği ve diğer endüstriyel faaliyetlerde kullanılan makinelerin önde gelen üreticisidir. Kurulduğumuz 1980 yılından itibaren faaliyet alanımızı hiç değiştirmedik. Bu nedenle tecrübenin getirdiği başarıyla, birçok ilkte sektöre öncülük ettiğimizi söyleyebiliriz. Endüstriyel portatif ve gönye kesim makinalarını sahneye çıkaran ve sektörde CE ve ISO 9001 belgelerini alan ilk Türk firmayız. Üstelik yine sektörümüzde TSEK standartlarının oluşturulmasında öncülük ettik. Sektörün ilk tasarım merkezi unvanına sahibiz, çözüm ortaklarımızı alanının dünya liderleri oluşturuyor ve tam entegre üretim tesisimizle daha birçok ilke imza atmak için var gücümüzle çalışıyoruz. 

Yeni üretim hattı, Ar-Ge, tesis ya da teknoloji yatırımı kararı nasıl veriliyor? Yakın dönemde ne tür bir yatırıma imza attınız ya da atacaksınız?

Yeni Ar-Ge, personel veya teknoloji yatırımlarımıza mutlaka pazarın nabzını dinleyerek karar veriyoruz. Bizim için öncelikle kullanıcılardan aldığımız geribildirim çok önemli. Her şeyin çıkış noktasını ve rengini belirleyen bu geribildirimler ışığında eksiklerimizi görüyor ve kendimizi güçlendirmek için yatırım kararları alıyoruz. Basit bir örnek vermek gerekirse belirlediğimiz bir hedef pazarda tüketici neye ihtiyaç duyuyorsa ona yatırım yapıyoruz. Üretim kapasitemizi pazarda yapacağımızı öngördüğümüz satışa göre artırıyor, var olan makinalarımızı tüketicinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde geliştiriyor ya da yeni bir makine tasarlıyoruz ki hedeflerimize ulaşabilelim. Ayrıca belirtmek isterim ki giderek büyüyen bir Ar-Ge yatırımımız söz konusu. Kadrosunu alanında uzman Ar-Ge mühendislerimizin oluşturduğu ekibimizle, sektöre yön verecek nitelikte çalışmalar içerisindeyiz. 

2019’da sunduğunuz yenilikçi bir makinanızı öne çıkan özellikleriyle paylaşır mısınız? 

Ön lansmanını 2019 Avrasya Pencere Fuarı’nda yaptığımız, endüstriyel ve standartların dışında farklı profiller üzerinde özel işlemler yapmak için geliştirdiğimiz yeni makinamız GARNET X5 (5 EKSEN)’i pazara sürmek için hazırlanıyoruz.  GARNET X5; sağ sol, üst yan, ön - arka yüzeylerinde -90 / +90 açıları arasındaki her açıda işlem yapabilen spindle motoru sayesinde; farklı ölçülerdeki alüminyum, PVC, ahşap ve polimer profilleri işleyerek kullanıcılarına geniş yelpazede çözümler sunuyor. Profillerin freze, su tahliye kanalı açma, delme, markalama, kertme işlemlerini bir arada yapan GARNET X5’i endüstriyel ve standartların dışında farklı profiller üzerinde özel işlemler yapmak için geliştirdik. Yeni geliştirilen mengene sistemi ile profillere uygun çene tasarımları hızlı bir şekilde mengenelere ve CAM programlarına eklenebilir. Ayrıca ihtiyaca göre optimize edilebilen boy ölçüsü ve mengene adeti ile sıra dışı profillerin işlenmesinde değişken kapasite imkanı sunuyor. Türkiye’de çok fazla firma tarafından üretilmeyen 5 eksen CNC kontrollü profil işleme merkezinin Ar-Ge çalışmasını tamamladık. Bildiğiniz üzere 5 eksen makinalar kontrol bakımından diğer makinalar ile kıyaslandığında üretim aşamaması daha zor olan bir makina. Özçelik Makina ailesi adına söyleyebilirim ki Endüstri 4.0 ile uyumlu sorunsuz, hassas ve rijit bir makinanın üretimini gerçekleştirmiş olmanın gururunu yaşıyoruz. 

Yakın dönemde başka ne tür bir yatırım yaptınız/yapacaksınız? 

Başlarda da belirttiğimim gibi Endüstri 4.0 için yatırımlar yapmaya başladık ve yapmaya da devam edeceğiz. Bunun için gerek kendi içimizde çalışmalar yapıyor gerekse müşterilerimizin taleplerine cevap verebilmek adına iş ortaklarımızla birlikte projeler üretiyoruz. Özçelik Makina’nın tam entegre bir üretim tesisine sahip olduğunu belirtmiştim. Bu nedenle müşterilerimizin sektörde henüz emsali olmayan ihtiyaçlarına tam cevap verebilmek adına bazen terzi işi üretim veya projeler gerçekleştirebiliyoruz. Size en güncel örneğimizden bahsedeyim: ABD’de bir müşterimiz bizden özel olarak birbiri ile entegre çalışabilen bir sistem talebinde bulundu. Uygulanacak olan bu sistemde; GARNET XS 4 ( 2 adet ) ALCOR I ( 1 adet ) ve Fanuc robotik kol (1 adet) makinaları,  Fanuc otomasyonu ile desteklenecek olup,  birbirleri ile tam entegre ve gerçek zamanlı olarak çalışacak. Hattı ana işleyiş bakımından ele aldığımızda ALCOR I makinamızda kesilen ürün Fanuc robot sayesinde, hatta 2 adet bulunan 4 eksen CNC Kontrollü makinemiz GARNET XS4’lere yüklenecek. Bu istasyonlarda ürüne, emri tanımlanan işlemler yapıldıktan sonra biten ürünü Fanuc Robot Nihai Ürün sehpasına yerleştirecek. Bu entegre sistem 3’ü operatör 1’i ara eleman olmak üzere toplam 4 elemanın yaptığı işi tek başına kusursuz, hassas ve hızlı bir şekilde yapacak. 

Makinalarınızda hangi otomasyon marka ve çözümlerini kullanıyorsunuz? Tercih kriterleriniz neler oluyor? 

Özçelik Makina’nın marka değerine uygun gördüğümüz otomasyon firmaları ile çalışmayı tercih ediyoruz. Çalışmayı tercih ettiğimiz firmanın global bilinirliği ve büyüklüğü bizim için önem arz ediyor. Kullanmış olduğumuz markalar Fanuc, Shneider, B&R, LS ve Delta olup makine gruplarına göre kırınım farklı sebepler içermektedir. CNC control, motion control, robot otomasyonu, Endüstri 4.0 uygulamaları ve özellikle müşteri özel talepleri kullanılan otomasyon paketini ve markasını şekillendiriyor. Müşterilerimiz kendi ülke ve bölgelerine göre otomasyon markaları içerisinden özel talepte bulunabilirler. 

Dijitalleşme ve Sanayinin Dijital Dönüşümü vizyonunuz nedir? 

Dijital devrim hayatımızın hemen hemen her alanında baskınlığını hissettirmeye başladı. Sanayinin dijital dönüşümü firmaların dahil olacağı kaçınılmaz bir süreçtir. Bizler de gönüllü ve istekli olarak bu dönüşüme ayak uyduruyoruz.  Gerek organizasyonel yapılarımızda gerekse üretim bandımızda bu sürecin esintilerini görmek mümkün. Sürecin tüm gerekliliklerini yerine getirebilmek için önemli bir mesai ve bütçe ayıran Özçelik Makina’nın dijital dönüşüm vizyonunu, gelişen teknolojiyi üretim bandına taşıyıp, her sürecine dahil ederek global pazarın ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte kaliteli üretim yapmak ve Türk marka değerini en ileriye taşımaktır.

2019 yılı hedefleriniz nelerdir?

Neredeyse ilk yarısını bitirdiğimiz 2019 yılını yenilenme yılı olarak kabul ettik. 2019 yılı itibariyle iç yapılanma da dahil kendimize yeni bir alt yapı oluşturmaya başladık ve bu sürecin sonuna yaklaştık. Özellikle takım tezgahlarında önemli gelişmelerimiz söz konusu.  GARNET 5X ve ALCOR serisinde, dünya otomasyon lideri Fanuc’la birlikte geliştiriyoruz. Mühendislerimiz Fanuc’un adaptasyonu için uzun bir dönemdir gerek Türkiye gerekse Avrupa ve Japonya’dan gelen Fanuc uzman kadrosu ile birlikte özverili bir çalışma içerisindeler. Daha kolay kullanım ve en üst seviyede verimlilik sunacak makinalarımızla mutlaka global pazar payında önemli bir artış yakalayacağımızı öngörüyoruz. Özetlemek gerekirse; 2019 yılını kabuk değiştirme, 2020 yılını ise koşma yılı olarak addediyoruz.