ST İnşaat ve Malzeme dergisinin Eylül sayısının dosya konusu iklimlendirme. Değişen ihtiyaçlar, gelişen teknoloji firmaların çalışmalarını yönlendirmede önemli bir etken oldu. Bugün iklimlendirme sistemlerinde enerji verimliliği ve konfor en önemli iki kriter olarak karşımıza çıkıyor. Sektör oyuncuları Ar-Ge çalışmalarında müşteri memnuniyetini artıracak bu iki önemli unsura odaklanıyor. Yeni sayımızda sektörün önemli oyuncularıyla bir araya gelerek gündemlerindeki çalışmaları konuştuk. 
Bu ay dergi kapağımızın konuğu Şua İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya. Kendisiyle Kadıköy Fikirtepe’de hayata geçirdikleri Elite Concept projesi hakkında konuştuk. 

Akıllı ev konseptinin yanı sıra sürdürülebilir yönüyle de öne çıkan projenin tüm peyzaj alanlarının sulaması ve klozet rezervuarlarında kullanılacak su ihtiyacı gri su arıtma sistemi ile gerçekleştirilmesi planlanmış. Ortak alanlarının aydınlatma ve sıcak su ihtiyacı için de güneş panelleri sayesinde güneş enerjisinden yararlanıldığı proje daha birçok detayı ile öne çıkıyor. 

Yalıtımdan cephe sistemlerine kadar hemen hemen her disiplin başlığını ele aldığımız yeni sayımızı keyifle okumanız dileğiyle.