Sabancı Holding iştiraklerinden Kordsa, kompozit teknolojileri alanındaki yetkinliğini daha ileri seviyeye ulaştıracak önemli bir yatırıma imza attı. Kordsa, 2017’de Türkiye’de kurulan ve doğal elyaf takviyeli endüstriyel biyokompozitler geliştirerek sentetik kompozitlere çevre dostu alternatifler sunan sürdürülebilir ileri malzemeler şirketi BPREG’e yatırım gerçekleştirdi. 
 
Kordsa bu yatırımı ile şirketin büyüme hikayesine ortak olacak, yurt içinde ve yurt dışındaki bilgi ve teknoloji birikimini de BPREG şirketine açacak. Kordsa üretim tesisleri, BPREG’in seri üretim süreçlerine ev sahipliği yapabilecek iken, BPREG ürün portföyünün Kordsa’nın dünyanın farklı coğrafyalarındaki müşterilerine sunulması sağlanacak. BPREG’in biyokompozit çözümleri otomotiv, mobilite, havacılık, spor aletleri, tüketici ürünleri gibi farklı sektörlerde ürün/parça üretiminin karbon ayak izini düşürürken yüksek performans ve hafifletmeyi de beraberinde sunacak; böylece sürdürülebilir malzemelere geçişi hızlandıracak. BPREG & Kordsa iş birliğiyle üretilecek biyokompozit malzemeler, doğal görünümleri ile dış yüzey estetik uygulamalarda da gelecek vaat ediyor. 

"TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR "TÜRKİYE'NİN EN İYİ İŞVERENLERİ" LİSTESİ AÇIKLANIYOR

ORGANİK LİFLER KULLANILARAK ELDE EDİLİYOR

Organik liflerinden elde ettiği ürünleri patentli üretim tekniği aracılığıyla farklı polimerlerle birleştiren BPREG, yüksek performanslı, sürdürülebilir ve endüstriyel olarak kullanılabilirliği yüksek kompozit malzemeler elde ediyor. BPREG’in biyokompozit malzemeler; otomotiv, mobilite araçları, yat vb. deniz araçları, spor aletleri, havacılık, tüketici ürünleri gibi oldukça geniş bir yelpazede kullanılıyor. Bu uygulama alanlarında yüksek performans ve hafifletme isterlerinden ödün vermeden sürdürülebilir ürün/parça üretimini mümkün kılan BPREG, endüstrinin fiyat beklentileriyle de uyumlu kalabiliyor.  

DÜŞÜK KARBON EMİSYONUNA SAHİP

Organik lifler biyokompozit için oldukça elverişli tarım ve güçlü ürünleri. Havadaki karbonu absorbe edip oksijene dönüştüren organik lifler ayrıca susuz tarım için de oldukça elverişli bitkiler. Gıda dışı tüketim için kullanılan organik liflerden elde edilen endüstriyel biyokompozitler hafiflik ve mekanik özellik açısından sentetik kompozitlere göre benzer performans gösterirken, bu ürünlere göre çok daha düşük karbon emisyonuna sahip.
 
Son dönemde otomotiv başta olmak üzere çok sayıda sektörden dünyaca ünlü firmaların ilgi gösterdiği biyokompozit teknolojilerinin önümüzdeki dönemlerde de hızlı ve başarılı büyüyen sektörlerden biri olması bekleniyor.