Kocaer Çelik, 6 kıtada 140 ülkeye ihracat gerçekleştirerek Türkiye’nin sektöründe en büyük çelik profil firması olarak öne çıkıyor. Kocaer Çelik, 1 Ocak 2021 – 31 Aralık 2021 tarihleri arasındaki ekonomik, çevresel, sosyal ve yönetimsel performansını içeren ilk sürdürülebilirlik raporunu yayınladı. Küresel Raporlama Girişimi (Global Reporting Initiatives- GRI) Standartları, temel seçeneğine uygun olarak hazırlandı. Rapor ayrıca Kocaer Çelik’in Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na uyumunu da ortaya koyuyor. 

“HEDEFLEDİĞİMİZ SATIŞ CİROSUNA ULAŞTIK” 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Kocaer Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocaer, “Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük çelik profil üreticilerinden biri olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2021 yılında globalde yaşanan tüm zorluklara rağmen hedeflerimize ulaştık ve 473 milyon dolar satış cirosu elde ettik. Toplum ve çevreyi koruyan bir yaklaşımla hareket etmeyi, kurumsal sosyal sorumluluk faaliyetlerini çalışanlar başta olmak üzere tüm paydaşlarıyla içselleştirip davranış ve yaşam biçimi haline getirmeyi hedefliyoruz. Sürdürülebilir karlı büyüme ve tüm paydaşlarımıza değer yaratabilmek amacıyla bu yıl devreye aldığımız ve tamamen kendi tasarımımız olan “Kocaer Yönetim ve Mükemmellik Sistemi -KYMS” sistemini kendimize sürekli bir iyileştirme ve geliştirme metodolojisi olarak rehber edinmiş durumdayız” dedi.  

TÜKETTİĞİ ENERJİNİN TAMAMINI ÜRETECEK

Kocaer Çelik, İzmir Aliağa’da 85 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 280 bin metrekare alanda üretim faaliyetlerini sürdürüyor. Çelik Profil Fabrikasının yılda 800 bin ton üretim kapasitesi bulunurken Galvaniz fabrikasının yılda 100 bin ton üretim hacmi bulunuyor. Servis Merkezi ise yılda 120 bin ton üretim kapasitesiyle çalışıyor. Kocaer Çelik üretim faaliyetlerini sıfır atık yönetim anlayışıyla sürdürüyor. Tüm tesislerinin çatısında tamamladığı 15 milyon kWh gücüne sahip Güneş Enerji Santrali (GES) yatırımıyla Ege Bölgesi’nin en büyük çatı GES’lerinden birine sahip olan Kocaer Çelik, tükettiği elektrik enerjisinin yüzde 33’ünü yenilenebilir kaynaklar üzerinden karşılıyor. Şirket, bununla beraber yılda 100 bin’in üzerinde ağaç dikimine eşdeğer ve 5 bin 700 ton karbon emisyon azaltımı sağlıyor. 2023 yılının sonuna kadar üretimdeki enerji ihtiyacını tamamen temiz ve yenilenebilir kaynaklardan karşılamayı hedefleyen Kocaer Çelik, 15 milyon kWh gücünde arazi GES, 15 milyon kWh gücünde ise Rüzgar Enerji Santrali (RES) yatırımlarına tüm hızıyla devam ediyor. 

21. YÜZYILDA ENERJİ İLE YAŞAMAK 21. YÜZYILDA ENERJİ İLE YAŞAMAK

SÜRDÜRÜLEBİLİR HAMMADDE VE SU YÖNETİMİYLE AYAK İZİNİ AZALTIYOR

Kocaer Çelik, suyun daha verimli kullanılabilmesi için çalışmalar gerçekleştiriyor. Özellikle su ayak izini azaltmak için fabrikalarında 54 bin 708 metreküp yağmur suyu topluyor. Ayrıca biyolojik atıksu arıtma tesislerinde yılda 37 bin 800 metreküp suyu arıtıyor. En önemlisi de yer altı sularını koruyor. 2023 yılında ise ISO 14046 kapsamında su ayak izini yüzde 5 azaltmayı hedefliyor.