Almanya merkezli lojistik danışmanlık şirketi SDZ Türkiye Ülke Müdürü Emre Koç, otomasyon teknolojilerindeki yaygın operasyonel zorluklara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öncelikli sorunun müşterilerin neyi istediklerine dair bir netlik olmaması olduğunu dile getiren Koç, şu şekilde konuştu:

YATIRIM GERİ DÖNÜŞÜ KARARI ETKİLİYOR

“Aslında genellikle sorun müşterilerin neyi istediklerini bilip bilmemeleriyle alakalı. SDZ olarak biz bağımsız bir danışmanlık firmasıyız. Bizim yaptığımız müşterilerimizin operasyonlarını anlayarak, ihtiyaçlarına uygun, kullanabilecekleri en doğru sistemi tasarlamak. Türkiye’deki en büyük sorun da aslında buradaki birim maliyetlerin hala Avrupa’ya ve satın alınacak tecrübelere göre düşük olması. Bu durum da yatırımın geri dönüş sürelerinin uzun olmasından dolayı birçok firmanın karar vermekte zorlanmasına neden oluyor.”

Türkiye’deki intralojistik otomasyon pazarının henüz küçük ve büyüyen bir pazar olduğu için insanlarda bazen bir korkunun ortaya çıktığı tespitinde bulunan Koç, müşterilerin ‘Buraya ciddi bir yatırım yapıyorum, her ne kadar bana esneklik kazandırsa da çalıştırabilecek miyim’ noktasında endişe duyduklarını, bu noktada önerilerinin ise simülasyon teknolojisi olduğunu söyledi. Koç, “Simülasyon teknolojisiyle, satın aldıkları sistemi planlayarak ve dijital ortamda bir tasarımını yaparak olası riskleri minimize etmelerini öneriyoruz.” dedi.

TEK BİR TEKNOLOJİYE BAĞLI KALMIYORUZ

Müşterilerinin korku ve güvensizliklerini nasıl yönettiklerine ilişkin de açıklamada bulunan Koç, şunları paylaştı: 

SOYSERİN GRUP KARANLIK DEPO YATIRIMI PLANLIYOR SOYSERİN GRUP KARANLIK DEPO YATIRIMI PLANLIYOR

“SDZ 1986 yılında kurulmuş bir şirket ve bizim bugüne kadar Almanya’da yaptığımız iki binin üzerinde proje bulunuyor. Biz yaklaşık 7 yıldan beri Türkiye’deyiz ve burada 15 tane proje hayata geçirdik. Bu projelerde tek bir teknolojiye bağlı olmadan, geniş bir bakış açısıyla kullandığımız simülasyon metotları, sistemin satın almasını yapmadan önce dijital ortamda ikizini oluşturarak sistemin çalışıp çalışmayacağı noktasında müşterilerimize yönlendirmelerde bulunuyoruz. Bizlerin buradaki en büyük katkısı, o bağımsız danışmanlık hizmetini sunuyor olmamız.”