Gerçekleştirdikleri üretimle Türk sanayicileri arasında önemli bir yere sahip olan kimya ve kozmetik sanayi, yatırımlarına hız vermeden devam ediyor. Üretim kapasitesini artırmak adına daha geniş bir alanda fabrika kuran firmalar, aynı zamanda ürün gamını zenginleştirmek için Ar-Ge alanında da önemli yatırımlar gerçekleştiriyor. 

Kimya ve kozmetik alanında üretim gerçekleştiren fabrikaların tercih ettiği otomasyon sistemleri ve üretim teknolojileri tüm sektörler için önemli bir örnek teşkil etse de kimya fabrikaları asıl başarısını depolama alanlarında gösteriyor. Farklı bileşenleri bir araya getirerek üretim gerçekleştiren kimya sektörü, depolama alanlarını düzenlerken çok daha özenli ve dikkatli davranıyor. Doğru bir depolama yapısının ilk adımı sınıflandırmadan geçiyor. Bu sınıflandırma yapılırken öncelikle kimyasalların özelliklerinden faydalanılıyor ve alfabetik olarak uygulanıyor. Bu aşamadan sonra ise sıra depolama alanlarına geliyor. Bu durumda alev alabilen maddeler tüm ateşleme kaynaklarından ve özellikle oksitleyici gibi tehlike içeren sınıftan uzak tutuluyor. Doğru depolamanın bir diğer önemli aşaması ise bulunduğu yeri… Herhangi bir patlama sonucu oluşabilecek hasarı en aza indirmek için depolama alanları bina ve yapılardan uzak bir yerde konumlanıyor. Bu ay kapağımıza kimya ve kozmetik sanayi sektörünün önemli isimlerini taşıdık ve depolama alanını hazırlarken nelere dikkat ettiklerini sorduk. 

Haziran sayımızda ambalaj ve kauçuk sanayinin önemli fabrikalarını ziyaret ederek depolama çözümlerini incelemeye devam edeceğiz. 

Keyifle okumanız dileğiyle...