Sanayicilerin sürekli yapmaları gereken çeşitli çalışmalar var. Listenin en başında üretim sistemini iyileştirmek gelir. Bu konuda tarih iki isme en tepede yer verir; Frederic Windslow Taylor ile Taichi Ohno’ya. Taylor Ford’un fabrikasında geliştirdiği yöntemler ile Endüstri Mühendisliğinin ve Üretim Yönetimi biliminin kurucusu unvanını almıştır. Taichi Ohno ise seri üretim sistemini zaaflarından arındırmış ve yalın üretim sistemini kurmuştur. Taylor’un kuralları zaman içinde demode olmuşsa da Ohno’nunkiler hala eskimemiştir. İşte onlardan bazıları:


◆ Yöneticiler işe kendi hatalarını keşfederek başlamalıdırlar. Yöneticiler de şirket için maliyettir. Her türlü maliyet en aza indirilmelidir. Yönetici maliyetlerini azaltmanın yolu onların kusur ve hatalarını gidermekten geçmektedir.  


◆ Çalışanlara düşünme alışkanlığı kazandırmalıdır. İnsanlara çok farklı prensipler öğretilebilir, ancak büyük sonuçlar atölye çalışanları düşündüklerinde gerçekleşir. Düşünmeden daha iyi olan birlikte düşünmektir. 


◆ Katalog mühendisi olmayın! Gücünüz ve başarınız kendi özel ustalığınızı işinize katabildiğiniz orandadır. Hazır çözümler sizi sıradan yapar.  

 
◆ Bir kişi yönetici olduğunda otoritesini kullanıp astlarına emir verme hastalığına yakalanır. Oysa yönetici önce yardım eden bir öğretmen kimliğidir, komplekslerini mevkii ile telafi etmeye çalışmamalıdır. 


◆ İnsan tarafından yapılacak iş ile makina tarafından yapılacak işi ayrıdır. İnsanları makinalara bekçi yapmayın, onları sadece insan tarafından yapılacak işlere atayın.


◆ Dikkatli ol demeyin, dikkat kısıtlı kaynaktır. Kişilere dikkatini aşan görevler yüklemeyin.


◆ İlk yardım reçetelerini bırakın! Anlamış olduğunuzu düşündüğünüz durumun ardındaki gerçeğe ulaşmaya çabalayın.


◆ Öz güven iyidir, ama aşırı güven kötüdür!


◆ Sürekli iyileştirme ustalık ile para arasındaki ince dengedir. İlerleme yalnızca para harcayarak da yapılabilir. Ancak sürekli iyileştirme ustalık (zeka) ustalık gerektirir. Eğer çok fazla para harcarsanız zekayı kullanmayı durdurursunuz.


İyi endüstri yöneticisi olmak için Ohno’yu çok yakından tanımalısınız.