Herkesin güvenle Yağmur İskele’ye çıkabildiğini belirten, Ümit Yağmur, güvenli iskele sistemlerinin en iddialı markası olduklarını vurgulayan ,Yağmur İskele Sistemleri Genel Müdürü Ümit Yağmur, krizi de öngörerek tedbir aldıklarını ve olumsuz etkilenmediklerini anlattı.

İskele sistemlerinde 21 yıllık bir tecrübeye sahip Yağmur İskele Sistemleri, 70 kişilik ekibiyle, yurt dışında da Türkiye’yi temsil ediyor. En hızlı büyüyen 100 şirket arasında bulunan Yağmur İskele, 2016 yılında yaptığı yatırımlarla, branşında öne çıkan firmalar arasına girdi.  
Şirket, otomatik kaynak robotları, otomatik kesim makinaları ve otomatik roll form hatlarına sahip fabrikasında üretim yapıyor.
Yağmur İskele Sistemleri Genel Müdürü Ümit Yağmur, ST Endüstri Radyo’da, Teknoloji Gündemi programının stüdyo konuğu oldu.

YAĞMUR İSKELE, DURGUNLUĞU NASIL ATLATTI?

İnşaatı etkileyecek sıkıntıyı önceden gördüklerinin altını çizen Ümit Yağmur, TÜPRAŞ, PETKİM, BOTAŞ ve termik santrallerle, bu dönemde görüşme yaptıklarını kaydederek, “Tersanelerle çalıştık ve asıl işimizin yönünü yurt dışına çevirdik. Firmamız, 2018’i iyi geçirdi ve yüzde 15 büyüdük” dedi.

YAĞMUR İSKELE’NİN ÜRÜN YELPAZESİ

TSE’ye ilk başvurumuzu 2011 yılında yaptık. Şartnamenin teknik detayları henüz belli olmadığı için, 2015 yılında, ilk TSE belgesi alan firmalardan biri olduk. Sektörde yaklaşık 600 firma bulunuyor. TSE belgesi, firmamızın pozitif ayrışmasını sağladı. 
2016 yılında, hizmet talep edenler nezdinde de, TSE ciddi biçimde aranır hale gelince, tüm firmaların TSE belgesi alma çabasını gözlemledik. 
Artık müşteri, iskele hesap planlarını, süpervizör desteği talep ediyor. 
Müşterinin bu taleplerinde, firmamızın da katkısı oldu. Artık biliniyor ki, iskele dört demirden oluşmuyor. Bunun statik hesapları, ürünün kaliteli olması, galvanizli olması gibi özelliklerin, olmazsa olmaz olduğu biliniyor.
Bu nedenle artık piyasanın oturduğunu söyleyebilirim. 
Güvenlikli iskelede, Türkiye’nin en büyük firmasıyız.  
Endüstriyel ürünler ve tersanelerde, iskelelerimiz çok kullanılıyor. Güvenlikli iskele sistemlerimize, yurtdışından ve özellikle Rusya’dan talep geliyor. Geçici kenar koruma sistemli iskele sisteminde, kaba inşaat çıkarken, iskeleden malzeme veya işçi düşmesin diye, kurulan bir bariyer sistemi.
İşçi dengesini kaybettiğinde, 1,5 metrelik ve 150 kg ağırlığa kadar bir koruma var. Sadece o da değil, düşmekte olan bir çiviyi de, geçici kenar koruma sistemi koruyor. 


YAĞMUR’UN İLERİ TEKNOLOJİLİ ÜRETİMİ…


2005 yılında Gebze’deki fabrikamıza geçtik. İki adet, çelik kasa üretiminde, roll form hattımız var. Rulo sacı alıp, açıcılara takıyorsunuz. Bu malzeme bantta, pres hattına ilerliyor,  pres hattımızda delme işlemleri tamamlandıktan sonra, roll form hattımıza geliyor. Orada istediğimiz formu verebiliyoruz. Hem bu sayede yüksek mukavemet kazandırıyoruz ürüne, hem de, normal kapasiteden üç kat fazla üretebiliyoruz.  Kanca imalatında da roll form hattına verip, açıcılardan geçirip, preste basarak, tek seferde üretim yapıyoruz. 
Onun dışında kaynak robotlarımız, çerçevenin tamamını ve iskele sistemlerinin tamamını robotlarla yapıyoruz. Bu sayede hem ürün kalitesi artıyor, hem işçilik hatalarının önüne geçiyor hem de, daha yüksek kapasitede ürettiğimizden, daha yüksek verim alıyoruz.  
Otomatik kesme makinasında da, aynı faydalar sağlanıyor. Hem hassas kesim yapıyoruz, çapak olmuyor hem de normal testerelerden beş kat hızlı çalışıyor. 

İŞÇİYİ KISITLAMADAN KORUYAN SİSTEM …

Yaşam halatı dediğimiz, binalarda, dikey ve yatay yaşam halatları kullanılıyor. Yaşam halatları, işçiye kullanım rahatlığı ve güvence sunuyor. Önceki halatlar, çok emniyetli de değildi. Düşüldüğünde bel kırılmalarına neden olabiliyordu. Tabii bunlar hap aşıldı. İskelenin önündeki korkuluğu da düşünürseniz, otobanda gidiyor gibi, bir güven veriyor size. 
Hal böyle olunca, günümüzde, kadın mühendisler de, yöneticiler de iskeleye çıkmaya başladı