ANTALYA (AA) - TK Sera AŞ Bitkisel Üretim ve Girdi Müdürü olan Dr. Sedat Çıtak, "Ürünleri bize söz verildiği şekilde miktarına, şekline, rengine yani belirlediğimiz kriterlere uyup, uymadığına göre satın alıyoruz ve son kullanıcıya ulaştırıyoruz." şeklinde konuştu.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'nin bir iştiraki olan TK Sera AŞ, dünyanın en büyük örtü altı (seracılık) tarım sektörü fuarı olan Growtech 19. Uluslararası Sera, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Ekipmanları Fuarı’nda ilk  kez kamuoyuna gösterildi.

Fuarda konuyla ilgili olarak bir konuşma yapan Çıtak, fiyat dalgalanmasının önüne geçmenin yanı sıra hedeflerinin sürdürülebilir tarımsal üretiminin önünü açmak ve üretim alanlarını miktarsal olarak artırmak olduğunu belirtti.

Çıtak, Growtech Fuarı’nda Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri iştiraki olan TK Sera AŞ ile ilgili olarak projenin işleyişi ile amaçlarına dair kamuoyuna ilk kez bilgi aktardı.

Çıtak, "Sera AŞ olarak sözleşmeli üretim ile verimliliği artırmak istiyoruz. Bu model ile üretimde tohumdan sofraya uzanan tüm süreçlerin üreticimizin ve tüketicimizin lehine planlanması için çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

Sözleşmeli üretim için öncelikli olarak tüketici taleplerini topladıklarını ve üretim miktarını planladıklarını aktaran Çıtak, sonrasında sözleşme yapmak isteyen üretici başvurularını değerlendirdiklerini ve sözleşme yapılan çiftçilerin üretim girdi maliyetlerini karşıladıklarını belirtti.

Önceliklerinin tarım kredi kooperatiflerine üye olan çiftçiler olduğuna dikkat çeken Çıtak, "Mahsulünü ve malını doğru üreten kişiler ile çalışabiliriz. Ürünlerin üstünde Sera AŞ logosu yer alacak. Böylece tüketiciler satış noktalarında aldıkları ürünün Sera AŞ’ye ait olduğunu bilecekler." şeklinde konuştu.

Söz verilen kriterlere göre yapılacak olan üretimi sahada da takip ettiklerini dile getiren Çıtak, "Ürünleri bize söz verildiği şekilde miktarına, şekline, rengine yani belirlediğimiz kriterlere uyup, uymadığına göre satın alıyoruz ve son kullanıcıya ulaştırıyoruz. Misyonumuz sağlıklı ürün üretilmesi ve sağlıklı ürün tüketilmesini sağlamak. Ayrıca sürdürülebilir tarımsal üretiminin de önünü açmak ve üretim alanlarını miktarsal olarak artırmak istiyoruz. Burada tüm bu planlamalar doğrultusunda bir diğer amacımız da üreticiyi zarar ettirmemek." şeklinde konuştu.