TK Elevator, Paris’in finans merkezi La Défense’da inşa edilen Trinity Tower’a 8 TWIN asansör, 2 yürüyen merdiven ve 16 asansörün kurulumunu gerçekleştirdi. Son teknoloji ürünü olan TWIN asansörlerinin her biri aynı kuyuda iki bağımsız kabine ve 4 bin 500 kişiyi taşıyabilecek kapasiteye sahip. Asansörler, trafik akışını ayarlayarak bekleme süresini yüzde 30 azaltabiliyor.  

Trinity Tower, binanın tüm yüksekliği boyunca uzanan cephe içindeki panoramik kuyularda çalışan iki TWIN asansör ile ayrıcalıklı bir yapı oluşturuyor. Kule sakinleri TWIN ile La Défense’ın eşsiz manzarasının keyfini sürerken yoldan geçenler kule boyunca inip çıkan kırmızı ve sarı renkli asansörleri izleyecekler. Renkler Eyfel Kulesi’nin tarihi asansörlerine selam niteliğinde olması için mimar Jean-Luc Crochon tarafından özel olarak seçildi.

İÇ VE DIŞ MEKAN ARASINDA ETKİLEŞİM KOLAYLAŞIYOR 

Mimar Jean-Luc Crochon’un yüksek vizyonu ile Cro&Co mimarlık firması tarafından tasarlanan ve inşa edilen Trinity Tower, iş merkezlerinin beklentileri ve ihtiyaçlarını karşılamak için kurgulanan iş merkezi konsepti üzerinde devrim yarattı. Asılı beton plak üzerine inşa edilmiş canlı ve hareketli kule, çevresi ve sakinleriyle etkileşimi kolaylaştıracak şekilde tasarlandı. 2016 yılında başlanan projenin inşası Kasım 2020’de tamamlandı. Bin 500 metrekarelik yeşil alanı, terası, çatı alanı ve 4 bin metrekarelik ortak hizmet alanları ile yeni bir çalışma stiline zemin hazırlıyor. Harici izolasyon görevi de gören biyoiklimsel cam cephelere ve HQE İstisnai ve BREEAM Mükemmel derecelendirmelerine sahip kule aynı zamanda çevreye duyarlılığıyla dikkat çekiyor. Trinity aynı zamanda La Défense içerisinde yolcuların binanın 33 katı arasında hızlıca hareket etmelerini sağlayan muazzam hızlara ulaşan panoramik TWIN asansörlere sahip olan ilk kule. 

AKIŞ OPTİMİZASYONU VE İNOVASYON AVANTAJI SAĞLIYOR 

Trinity Tower’ın mimarisi TWIN teknolojisi etrafında kuruldu ve tasarlandı. Türünün tek örneği olan TWIN asansörler, tek bir kuyu içinde iki bağımsız kabine sahip ilk endüstriyel sistem oluyor. Normal asansörlerle aynı sayıda yolcu taşıyabilen, yüzde 50 daha az yer kaplayan TWIN, aynı zamanda yoğunluk değişimlerine ve performans kayıtlarının tutulmasına da imkân tanıyor. Her asansör ayrı tahrik sistemi, panosu, kablolar, denge ağırlığı ve hız regülatörüne sahip. Akıllı Yönlendirme Sistemi (Destination Selection Control, DSC) ile aynı kata gitmek isteyen yolcuları gruplayarak yolcuları daha hızlı hareket ettiriyor. TK Elevator, kuleye 8’i TWIN olmak üzere toplamda 16 asansör kurdu ve TWIN asansörlerden ikisi, dünyada sadece Trinity’ye özgü La Défense’e panoramik bakış imkânı sunuyor. Teknolojik olarak gelişmiş bu asansörler akışı optimize edecek ve insan trafiğinin yoğun olduğu saatlerde karşılaşılan bekleme süresi problemini çözecek. Her kabin farklı katlara gittiğinden (her TWIN asansördeki ilk kabin 0.-15. katlar arasında ve ikinci kabin de 16.-33. katlar arasında çalışacak), yolcuların gökdelenin 33 katına sorunsuz bir şekilde yolculuk etmesi sağlanacak. 

“YÜKSEK KATLI PROJELERE YER ALMA HEDEFİMİZE TWIN ASANSÖRLERLE YAKLAŞIYORUZ”

TWIN asansörlerinin tasarımı ve işlevi açısından tam bir teknolojisi harikası olduğunu belirten TK Elevator Türkiye CEO’su Artuğ Özeren, şu açıklamalarda bulundu: “Böylesine önemli bir projede TWIN asansörlerimizle yer almaktan markamız adına gurur duyduk. Markamızın global başarılarını takdir ederken bu başarıları da kendimize yeni hedefler olarak belirliyoruz. Yolculuk sırasında eşsiz manzaranın keyfini çıkarmayı sağlayacak teknoloji, kule sakinlerinin hareketlerini optimize edecek ve bekleme sürelerini de yüzde 30’a kadar azaltacak. Türkiye’de de birçok gökdelen projesinin ihtiyacını karşılayabilecek TWIN asansörler için görüşmelerimize devam ediyoruz. Teknik ekibimiz ve teknolojimizle yüksek katlı projelere yer alma hedefimize TWIN asansörleriyle her geçen gün daha da yaklaşıyoruz.”    

Kulenin mimarı Jean-Luc Crochon şunları söylüyor: “Cephesini bölgenin merkezine açan ilk kule olan Trinity “kalbini” La Défense bölgesinin meydana açıyor. Dış ve iç kısım arasındaki etkileşimi kolaylaştıran dinamik elementler, kule cephesinden insanların panoramik asansörlerden, asılı bahçelerden, toplantı odalarından, hareketli cephelerden ve açılır pantograf pencerelerden görülmesini sağlıyor. Aynı kuyuda iki asansör kabinini buluşturan TWIN asansörler, cephe boyunca hareketliliği vurguluyor. Bu şekilde yüksek katlı binalardaki yoğunluk problemine de hızlı bir çözüm bulunmuş oluyor.”