1964 yılında kurulan, su bazlı iç ve dış cephe boyaları üretimi ile faaliyetlerine başlayan ardından 2002 yılında çimento esaslı yapı kimyasallarını ürün gamına ekleyen Halimoğlu Fasarit Boya, inşaat sektörünün önde gelen firmalarına güvenilir, yüksek nitelikli, sorun çözücü katma değerli ürünler sunuyor. Ar-Ge çalışmalarıyla ürün portföyünü her geçen gün geliştiren marka geniş bir ürün portföyüne sahip. Halimoğlu Fasarit Boya’nın öne çıkan en önemli ürünlerinden biri de su yalıtım ürün grubu. 
Aqua-Tec Su İzolasyon Malzemeleri ile su yalıtımında da geniş bir ürün çeşitliliği sunan markanın çalışmalarını, Halimoğlu Fasarit Boya Yönetim Kurulu Üyesi K. Ozan Kaya ile konuştuk.

Halimoğlu Fasarit Boya’nın temelleri 1964 yılında atıldığını dile getiren Kaya, “Önce şahıs firması olarak kurulan firma, 1984 yılında anonim şirkete döndü. 54 yıldır da aynı aile tarafından aralıksız olarak üretim faaliyetlerimize devam ediyoruz. İlk yıllarda ana faaliyet konumuz su bazlı iç ve dış cephe boyalarıydı. Özellikle ısı yalıtımına olan talebin artmasıyla birlikte, 2002 yılında çimento esaslı yapı kimyasalları üretimine başladık. Isı yalıtımı ve su yalıtım sektörünün gelişimi ile zaman içerisinde çeşitli kapasite artışlarımız gerçekleşti. En son kapasite artırımı ile ilgili yatırımımızı 2018 yılının başlarında yaptık.İstanbul Kayabaşı ve Hadımköy’de olmak üzere iki üretim tesisimiz var. Kayabaşı üretim tesisimizdeThermo-Tec dış cephe ısı yalıtım sistemleri,Cera-Tec seramik yapıştırıcı ve derz dolguları, Aqua-tec su izolasyon ürünleri, Floor-Tec zemin kaplama sistemleri ve Restore tamir harçları üretimi yapıyoruz. Hadımköy üretim tesisimizde ise su bazlı dekoratif iç ve dış cephe boyaları, akrilik esaslı duvar macunları, tekstürlü boyalar ve hazır dekoratif sıvalar üretimini yapıyoruz.” diyor. 
Yüzeyde sıva hatalarını kapatan, “Fasarit” adını verdikleri dekoratif püskürtme boyalarının sektörde alanındaki ilk ürün olduğunu vurgulayan Kaya, bu ürünün kısa süre içerisinde müşteriler tarafından benimsendiğini ve birçok projede tercih edildiğini aktararak sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Tavan boyası ürümüzü ise 1981 yılında sektöre kazandırdık. O güne kadar tavan yüzeylerine uygulanan ve uygulaması oldukça zor olan kireç badana uygulamasını sonlandırdık. Böylelikle kireç badana gibi teneffüs kabiliyeti olan ancak uygulaması çok daha kolay olan bir ürünü kullanıma sunmuş olduk. Benzer şekilde Türkiye’de sektörde ilk kez bizim tarafımızdan üretilen ve pazar lideri olduğumuz iç ve dış cephe duvar macunlarının yanı sırarulo ve püskürtülerek uygulanan tekstürlü dış cephe boyaları bulunuyor. Diğer firmalardan farklı olarak kurulduğumuzda proje bazında hizmet sunuyorduk. Türkiye’nin önde gelen inşaat şirketlerinin büyük projelerine çözüm ortağı olduk. Örneğin Fasarit ürünümüz konut üretiminde hız kazandırdı, sıvayı ortadan kaldırdı. Bu sayede inşaat firmalarının iş teslim süreleri kısaldı ve konut üretim maliyetlerini düşürdü.” 

Su yalıtımının binaların ve içinde yaşayanların ömrünü belirleyen etkenlerin başında geldiğini dile getiren Kaya, Su Yalıtım Yönetmeliğinin çıkmasıyla, yapılarda su yalıtım ürünlerinin kullanılmasının zorunlu hale geldiğini hatırlatıyor. Pazarda çok ciddi bir artış olacağını öngördüklerini açıklayan Kaya, özellikle depremden sonra binalarda meydana gelen korozyonun yarattığı hasar sebebiyle oluşan acı tabloyu yok edebilmek veya önüne geçebilmek adına insanların bilinçli bir şekilde, yönetmelikten de önce binalarına su yalıtımı yaptırmaya başladığına işaret ediyor. Kaya, “Bu alanda birçok ürünümüz var; tek kompenentli çift kompenentli kristalize ürünler… Ürünlerimizin tamamı CE sertifikalı. Hangi ürünün nerede kullanılacağı tespiti çok büyük öneme sahip. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ciddi denetimleri sayesinde sektörde birçok firmanın ürünü belli bir kaliteye ulaşmış durumda. Doğru yönlendirmeyle hangi soruna hangi ürünün uygun olduğunu söylemek, ticari kazancı ikinci plana iterek müşterileri doğru yönlendirmek büyük önem taşıyor. Bazı beklentilerimizi, ticari kaygılarımızı geri planda tutuyoruz. 54 yıllık bir üretim tecrübemiz var ve çok temiz ve güvenilir bir geçmişe sahibiz. Bu nedenle öncelik bizim için kısa vadeli karlar değil, uzun vadede aynı müşterilerle çalışabilmektir. Su yalıtımının birçok getirisi var. İnsanlar en başta konfor yönüne bakıyorlar. Çatının akması, dış duvarlardan içeriye su sızması gibi işin daha göz önünde olan kısmına takılarak su yalıtımı yaptırılıyor. Oysa su yalıtımının yaşamsal konfor haricinde uzun vadede binanın çelik donatısının korozyona karşı korunması için sağladığı avantaj çok önemli. Bu tür olumsuzlukları önleyebilmek adına yapıları projelendirirken su yalıtımını da en başından hesaba katmak gerekiyor.“ diye konuşuyor. 
Son zamanlarda çimento esaslı ısı yalıtım sistemlerinde darbe dayanımı daha yüksek seviyelere taşıyacak ürünler üzerinde çalıştıklarını aktaran Kaya,  bir diğer yeni ürünlerinin ise su bazlı yangın yalıtım boyası olduğunu açıklıyor. Kaya;  Ar-Ge, test ve denetleme raporları tamamlanarak Fasarit Antifire Paint ismiyle piyasaya sunulan bu ürünlerinin özellikle yangın merdivenleri, yangın yalıtımının önem kazandığı çelik yapılar, kreşler, okullar, hastaneler, bakımevleri gibi yangın sırasında tahliyenin çok önemli olduğu yapılar için önerdiklerini belirtiyor.

Su bazlı yangın yalıtım ürünlerinin özellikleri hakkında bilgi veren Kaya, sözlerini şu şekilde tamamlıyor:

“Özellikle çelik ve ahşap yapılarda yangın önemli bir konu. Çelik belirli bir sıcaklıktan sonra erimeye başlıyor. Çelik yüzeyinin yeni ürünümüzle kaplanması durumunda bina tahliyesi sırasında insanlara zaman kazandırmış olunuyor. Isıya maruz kaldığında ürün şişerek arada bir hava boşluğu yaratıyor ve ısının direkt çelik yüzeyini etkilemesini engelleyerek, çeliğin erimesini geciktiriyor. Ürünümüzün satışına başladık, Gürcistan’da bir tünelin duvar yüzeylerinde kullanıldı bile. Aynı zamanda yanma sırasında zehirli gaz salınımı yapmayarak insanların dumandan zehirlenme riskinin de önüne geçiliyor. Binaların yangın merdivenlerinde kullanılarak yangın sırasında tahliyede kolaylıklar sağlıyor. “

Fasarit markalarının su yalıtımından ısı yalıtımına; yapı kimyasalından boyaya pek çok ürünümüzün ana markası olduğunu dile getiren Kaya,  bugüne kadar birçok önemli projeye çözüm sunduklarını belirterek, şu şekilde örneklendiriyor: “Toplu Konut İdaresi, Emlak Konut, Kiptaş gibi resmi projeler dahil; yurt içi ve yurt dışında pek çok projede ürünlerimiz dekoratif ve koruyucu amaçla tercih ediliyor. Son olarak Acıbadem’deki yeni açılan Acıbadem Hastanesi’nin tüm otopark yüzeylerinde özellikle sıva hatalarını kapatmak, brüt betonda oluşan segregasyonları tamiratı yapılmadan güzelleştirmek ve araç motor gürültüsünü absorbeedebilmek için tüm tavan ve duvar yüzeylerinde Fasarit Dekortatif Püskürme Boya ürünümüz kullanıldı. Ürün dalgalı bir yüzey yapısına sahip olduğu için ses dalgalarını da kırarak sesin absorbe edilmesinde de katkı sağlıyor. Aynı zamanda Acıbadem Maslak Hastanesi’nin ilave bina inşaatlarında da aynı amaçla ürünümüz tercih edildi.Mimari tasarımlarda dokulu yüzeylere artan ilgi dekoratif ürünlerimizin her geçen gün tercih edilirliğini arttırıyor.”