ST Endüstri Medya'ya konuşan XL Mimarlık+Mühendislik Kurucusu Mimar Arda Işık,  “Yapı malzemelerinin marjinal özelliklerini, sınırlarını öteye taşıyabilecek teknolojik gelişmeleri araştırıyoruz.” dedi.

Işık, şöyle konuştu:

"DÜZENLİ OLARAK TEST EDİYORUZ"

“Projelerimizdeki yapı malzemesi tercihimiz genel tasarım yaklaşımımız neticesinde iki farklı protokol üzerinden ilerlemektedir. Öncelikle yapının veya yapı bloğunun çeperini saran ve ölçeklendirilmiş bir örüntü yaratmayı amaçlayan kompozisyon düşüncemiz sebebiyle bu örüntüyü kuracak ve karakterize edecek 'bir' malzeme veya model tercihimiz oluyor. Bu İrme Elektrik GM Projemiz’deki gibi ölçeklendirilmiş porselen seramikler olabildiği gibi, Withco Paylaşımlı Ofis Alanı Projesi’nde pleksi aydınlatma çerçeveleri, Nea Vourla Konutları’nda geleneksel boya ve kaplama malzemeleri, İAOSB Scada Binası Projesi’nde ise beton görünümlü sıvayla kaplanmış üçgen açıklıklar olabiliyor.

Diğer taraftan iç mekanlarımızda oluşturduğumuz boşluk üzerinde salınan, otonom 'yer-mekan'ları karakterize edecek malzemeler panaromik bir çeşitlilik barındırırlar. Bu mekanlarda tümüyle epoksi kaplı yüzeylerden, tümüyle doğal taş veya ahşap kaplı yüzeylere, geçici su duvarlarından yığma taş duvarlara pek çok farklı malzemeyi kullanmaktayız. Tüm tasarım yaklaşımımız, yeni kompozisyon ve inşaat tekniklerini gerçekleştirme iddiasında olduğu üzere, hem malzemelerin marjinal özelliklerini hem de sınırlarını öteye taşıyabilecek teknolojik gelişmeleri ofiste düzenli olarak test ediyor ve araştırıyoruz.”