Temelleri 2012 yılında atılan Anatek İskele, bugüne kadar birçok önemli projenin partneri oldu. Yeniliğe önem veren firmanın Genel Müdürü T. Tolga Üstün, kuruldukları günden bugüne mevcut personellerini sürekli eğiterek ve yenilerini bünyelerine katarak çalışmalarını arttırdıklarını açıklıyor. Kendisinin uzun yıllar iş sağlığı ve güvenliği alanında yurtiçi ve yurtdışı projelerinde hizmet verdiğini hatırlatan Üstün, ülkemizdeki işçilerin doğru malzeme ile tekniğe uygun olarak kurulmuş iskelelerde güvenli bir şekilde çalışması gerektiğini savunduğunu, bu bakış açısıyla iskele kurulum hizmetinin ehil ellerde profesyonelleşmesi gerektiğini, ülkemizde bu hizmeti veren Anatek gibi firmaların çoğalması ve güçlenmesi gerekliliğini savunduğunu açıklıyor. Firmalarının yüksek malzeme envanteri ve profesyonel kadrosu ile piyasada adının duyurulduğunu, yurtdışı pazarlara da açıldığını dile getiren Üstün; konut, köprü, havalimanı, AVM gibi bina ve sanat yapılarının inşasının yanı sıra fabrika, rafineri, enerji santralları gibi endüstriyel tesislerin montaj, bakım ve onarımları esnasında müşterilerinin ihtiyacına uygun olarak iş (çalışma) iskelesi kurulumu, malzeme kiralaması ve süpervizörlük hizmetleri verdiklerini açıklıyor.     Bu hizmetleri, uluslararası standartlara uygun olarak üretilmiş ve TSE tarafından sertifikalandırılmış iskele malzemesi ve gerekli tüm mesleki eğitimleri almış mesleki yeterlilik belgesi sahibi ekiple profesyonel bir anlayışla gerçekleştirdiklerinin altını çizen Üstün, iskele kurulum ve sökümünün profesyonel isimler tarafından gerçekleştirilmesinin önemini şu şekilde anlatıyor: “Ülkemizde ölümlü iş kazalarının büyük bir bölümü inşaat sektöründe yüksekte çalışmalar esnasında gerçekleşmektedir. Bu kazaların büyük bir bölümü de standartlara uygun olmayan iskelelerden düşme, diğer bir kısmı da iskele kurulumu sırasındaki güvensiz çalışmalardan kaynaklanmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda yeni İş Güvenliği Yasası ve ilgili mevzuatların yayınlanması ile hem kullanılması gereken iskele malzemesinin AB’de geçerli üretim standardına (TS EN 12810-1) haiz, hem de kurulum personelinin mesleki eğitimi alarak ve sertifikalandırılmış olması yasal gereklilik halini almıştır. Anatek, bu mevzuatın gereği ile kurduğu iskeleler üzerinde çalışacak kişilere en güvenli ortamı sunarak, kazaların en aza indirilmesi ile birlikte işlerin hızlı bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır.” Diyor. 

İSTANBUL ÇÖP YAKMA TESİSİ İNŞAAT PROJESİNİN TERCİHİ ANATEK

İstanbul Çöp Yakma Tesisi İnşaat Projesine çözüm sunduklarını açıklayan Üstün, yatırımcısının İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ana müteahhit firmasının İsviçreli Hitachi Zosen Inova ile Makyol Ortaklığı’nın olduğu proje tamamlandığında Türkiye’de bir ilk, Avrupa’nın ise en büyük çöp yakma tesisi olacağını vurguladı. Projenin mekanik ve elektriksel montaj süresi boyunca iş iskelesi kurulum hizmeti verdiklerini açıklayan Üstün, standartlara uygun iskele sistemleri ve eğitimli personeliyle kurdukları iskeleler sayesinde, hem tesisin inşası esnasında çalışanların güvenli bir ortamda çalışmasına imkân tanıdıklarını hem de işin aksamadan, zamanında ve kaliteli bir şekilde yürütülmesine katkıda bulunduklarını dile getirdi. 
Enerji tesislerinde iskele sistemlerinin önemine değinen Üstün, “Özellikle endüstriyel tesisler 24 saat çalışan, iş yoğunluğunun çok fazla olduğu ve en küçük bir zaman kaybına tahammülü olmayan yerlerdir. Bu tesisler için zaman kaybı para kaybı anlamına gelir. Dolayısı ile bu tesislerin hem inşaat hem de işletme ve bakım süreçlerinin sorunsuz ilerlemesi büyük önem arz etmektedir. Bu sürecin bir parçası olan iş iskelesi kurulumu işinin de sürecin diğer ögeleri gibi hassasiyetle ele alınıp, standartlara uygun malzeme ve profesyonel bir anlayışla yürütülmesi gerekmektedir. Bu sayede tesisteki ekipman, tesisat ve montaj noktalarına güvenli bir şekilde ulaşılabilir ve üzerinde verimli çalışılabilir.” Diyor. 
Anatek İskele olarak biz müşterilerine iskele malzeme stoku ve iskele kurulum personeli istihdamı yükünden kurtararak, sadece kendi ana iş aktivitesine odaklandıkları dolayısıyla daha verimli bir operasyon içinde olmalarını sağladıklarını önemle vurgulayan Üstün, malzeme ve personelleri ile işin başında mobilize olup proje sonuna kadar iş sahasında kalarak müşterilerine destek olduklarını aktarıyor. Bu yaklaşımları ile sahada işin kotarılması ve bir sonraki aşamanın planlanmasında ana kollardan biri olan iskele aktivitesinin her daim temsili ve yönetiminin müşteri ile sürekli ve yerinde iletişim halinde sağlamak olduğunu aktaran Üstün, bunun da sahadaki gelişmeler doğrultusunda işe anında müdahale ile müşterilerine daha planlı ve hızlı iş yapma fırsatı getirdiğini sözlerine ekliyor.