Yalıtım sektöründe faaliyet gösteren İzocam, 2021’de sürdürülebilirlik konusu ilk sırada olmak üzere, Ar-Ge’den dijitalleşmeye kadar hizmet ve servis niteliğini iyileştiren bir çok önemli projeyi devreye aldı.

Yılı hem yurt içinde hem de yurt dışında çift basamaklı büyüme rakamlarına ulaşarak, geçen yılki cirolarının nerdeyse 2 katına yakın bir büyüme elde ederek tamamlayan firma, 2022 senesinde de sektörde öncülük eden projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

"İSG HEDEFİMİZLE İLGİLİ OLUMLU DÖNÜŞLER ALDIK"

Yılı değerlendiren İzocam Genel Direktörü Murat Savcı, firmalarının öncelikli hedefleri arasında bulunan ve 2021'de önemli kazanımlar elde ettikleri İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) alanında "sıfır iş kazası, sıfır meslek hastalığı ve sıfır çevre kazası” amacıyla attıkları adımların olumlu yönde dönüşlerini aldıklarını ifade etti.

İSG'de yıl içerisinde Eskişehir fabrikalarının üçüncü, Tarsus'un ise ikinci iş kazasız yıllarını kutladıklarının altını çizen Savcı, sürdürülebilirlik konusunda gerçekleştirdikleri yatırımlara değindi.

"SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK KONUSUNDA YATIRIMLARIMIZI ARTIRDIK"

Geride bırakmaya hazırlandığımız yılda global iklim değişikliğinin daha da derinden hissedildiğini kaydeden Savcı, şirket olarak sürdürülebilirlik kapsamında geçmiş senelere kıyasla daha büyük yatırımlara başladıklarını ve 2050'ye kadar karbon nötr olma yönünde taahhütler verdiklerini dile getirdi.

BOYA SEKTÖRÜNÜN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI: PAİNTİSTANBUL & TURKCOAT FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI BOYA SEKTÖRÜNÜN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI: PAİNTİSTANBUL & TURKCOAT FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Savcı, "2021 yılında Tarsus Tesisimizde dünya standartlarında hava emisyon değerlerine ulaşmayı sağlamakta olan bir baca filtresi yatırımını hayata geçirdik. Enerji kullanım azaltımı çerçevesinde tüm tesislerimizde aydınlatma tiplerini çevreci uygulamalarla yeniledik. Taşyünü ve Camyünü üretim tesislerimizde enerji izleme sistemleri kurarak geri kazanım, verimlilik projeleri uygulayarak döngüsel ülke ekonomisine katkıda bulunduk. İlk olarak Tarsus Tesisimiz için almış olduğumuz Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi’ni, senenin sonuna kadar tüm tesislerimize kazandırdık." şeklinde konuştu.

Savcı, önümüzdeki yıl karbon emisyonunu azaltan, çevreci, sağlığa ve doğaya saygıyı ilk planda tutan çalışmalar hayata geçirmeyi sürdüreceklerini belirtti.

"BİLİNÇLENDİRME KAMPANYALARI GERÇEKLEŞTİRDİK"

Yıla İzocam Taşyünü ürünün sahibi olduğu EUCEB belgesi ve bu belgenin insan sağlığı bakımından önemini anlatan bir kampanyayla başladıklarını hatırlatan Murat Savcı, daha sağlıklı bir yalıtımın hak olduğu inancıyla tüketicileri daha sağlıklı yalıtım konusunda bilinçlendirmek adına kampanyalara imza attıklarını ifade etti.

İzocam Taşyünü için 14, İzocam Camyünü için de 13 yıldır EUCEB sertifikasına yönelik kesintisiz yatırımlar gerçekleştirdiklerini aktaran Savcı, ayrıca polistiren bazlı XPS ve EPS ürünlerinin kalıcı bir organik kirletici olarak tanımlanan HBCD içermemesi yönündeki ikaz eden faaliyetlerini de sürdürdüklerini bildirdi.

"2022'DE ÖNCELİĞİMİZ DİJİTALLEŞME YOL HARİTASI"

Yılın son çeyreğinde müşterilerine verdikleri hizmetin niteliğini korumak ve standardizasyonunu garanti etmek amacıyla "Sipariş ve Servis Şartları"nı yayımladıklarını kaydeden Savcı, “Müşterilerimize sunmuş olduğumuz hizmetleri ön plana çıkarmak, belirsizlikleri ortadan kaldırmak ve daha yüksek kalite de hizmet sunabilmek adına ayrıntılı bir 'Sipariş ve Servis Şartları' hazırladık. Hazırladığımız bu doküman, Türkiye ve dünyada hem iş ortağına hem de şirkete yaptırımlar getiren ilk taahhütname örneği oldu." dedi.

Dijitalleşme alanında ise özellikle saha çalışanlarının hayatını kolaylaştıracak, izlenebilirliği artıracak ve verimliliklerini üst seviyeye çıkaracak dijitalleşme projelerine odaklandıklarını söyleyen Savcı, "Bu doğrultuda gerek endüstriyel alanda gerekse müşteri ve bayilerimize hizmet edecek 'Dijitalleşme Yol Haritası'nı yeni yılın öncelikli faaliyetlerinden ve gündem maddelerinden olacaktır." diyerek sözlerini noktaladı.