XYPEX’in Türkiye Lisanslı Üreticisi ve de Türkiye, Ortadoğu ve Orta Asya distribütörü olan Topsit A.Ş. kaliteli çözümleri ile yapılara güvenli çözümler sunuyor. Xypex üç ana grubu ile müşterilerine hizmet veriyor. Markanın sürme, katkı ve tamir tıkama ürün grubu yüksek performansı ile öne çıkıyor. 

Sürme malzemeler olan Xypex Concentrate ve Xypex Modified; mevcut, bitmiş ve eski yapılarda tercih ediliyor. Markanın yoğun olarak tercih edilen ürünleri katkı tipi olan Katkı Xypex Admix C-1000 ve Admix C-1000 NF isimli ürünler. Beton üretilirken karışıma eklenen katkı ürünler, betonun direkt olarak su geçirimsiz vasfına sahip olmasını sağlayarak avantaj sunuyor. Betonun tüm kapiler boşluklarında kristal üretimini sağlayarak, dolaylı olarak betonun dayanımını da artırıyor. 
XYPEX’in bir diğer önemli ürünü ise büzülme yapmayan ve çabuk priz alan tamir tıkama ürünü Xypex Patch’n Plug. Betonda yerleştirmeye bağlı meydana gelebilecek segregasyon, soğuk derz, peteklenme gibi kusurları tamir eden Xypex Patch’n Plug, kılcal çatlakları tie-rod deliklerini tıkamakta kullanılıyor. 

XYPEX’DEN SU İÇERSİNDEKİ KÖPRÜ AYAKLARINA GÜVENLİ ÇÖZÜM 

XYPEX ile farklı yapı türlerine hizmet veren Topsit A.Ş.’nin çözüm sunduğu en önemli yapılardan biri de köprüler. Uzun süreli kullanımı hedeflenen köprülerin, çok fazla sirkülasyona maruz kalması sebebiyle de kaliteli yapı malzemeleri tarafından inşa edilmesi güvenlik açısından önem arz ediyor. 

Köprü projelerimde ayaklar çoğu zaman deniz içinde yer almaktadır. Sert iklim şartları, buz, don gibi olumsuzlara maruz kalması sebebiyle köprü ayaklarının yapımında kullanılacak betonun kalitesine önem verilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda köprülerin her yıl bakım ve tamirleri düzenli olarak yapılmalıdır. Topsit A.Ş. bunun için Proceq Tahribatsız Beton Test cihazlarından Profometer Corrosion cihazını öneriyor. Bugüne kadar yurt içinde ve yurt dışında birçok köprü projesinde kullanılan Xypex’in tercih edildiği ayakları suyun içinde kalan köprü projelerinden biri de İstanbul Haliç Metro Köprüsü.